Placení kartou v PL.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DedVseved

#31 Příspěvek od DedVseved »

To samé je u nás pro cizince, za 400 poplatek 195.
Přílohy
moneta.jpg
moneta.jpg
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Zmenarne mozu mat poplatok aj nulovy. Len ten kurz...
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

2 dnešní zkušenosti z Pšonska:
1) bankomat Euronetu na pumpě uznal, že nechci využít pro výběr 300PLN jím nabízenej DCC kurz, takže mi napočítal příplatek 18PLN - celková cena odečtená z účtu bankou tak byla asi 1 890,-CZK namísto jím původně nabízenejch skoro 2 200CZK (aktuální bankovní kurz je 5,9 nějaký drobný koruny za 1 zlotej);
2) při pokusu zaplatit v reštyce 15PLN kartou byla platba 4x odmítnutá, protože možnost vybrat na displeji terminálu platbu v PLN neboli bez DCC se vždycky objevila jen na asi půl vteřiny - pak terminál automaticky "najel" na platbu v CZK a protože mám na kartě DCC přímo zakázaný, banka platbu okamžitě zamítla. Oyebal jsem ho při pátým pokusu prstem přímo položeným na tlačítko volby platby v PLN, abych ho stihnul zmáčknout ve stejným okamžiku, kdy se tam volba na ten (vysoce pravděpodobně záměrně nastavenej) kratičkej moment objeví - a platba proběhla normálně;
Ergo 5kg kladivo - obchodník si vždycky bude snažit něco přirazit, něco vám naúčtovat navíc nebo vás nějak oyebat a je jen na vás, jestli mu to dovolíte v celým rozsahu jeho podvodný snahy, nebo jestli ho dokážete zmáčknout.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

Obchodnik z toho nema nic - ten dostane svojich 15 PLN (minus nejake percento ako poplatok za terminal). Ale prevadzkovatel terminalu ano.
EKKAR

#35 Příspěvek od EKKAR »

I ten poskytovatel terminálu je obchodník - prodává službu bezhotovostní platby.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#36 Příspěvek od rnbw »

To je, ale od neho nic nekupujes. On ta len ojebava.
BOBOBO

#37 Příspěvek od BOBOBO »

Byl jsem tam asi před 14ti dny . Nevím o čem jsou tyto litanie . Za čárou jsem zastavil v kantoru , vyměnil a no broblem nikde . Spíš je věc taková , že pokud nejsi sakra ranní ptáče , tak regály zejí práznotou . Rád jsem v Kudowce kupoval v té malé Biedronce . Bylo to takové vesnické . Dnes je moderno , prostorno , ale zlikvidovali prodej vepřového i hovězího . Vždycky jsem si počkal na zásobování a od bab vymručel , co jsem potřeboval . Inu zase pokrok . I retka vyšly v zlotuwkach levněji .
ransom

#38 Příspěvek od ransom »

BOBOBO píše:Nevím o čem jsou tyto litanie.

Především - neexistuje žádná povinnost nakupovat a tankovat v Polsku.
Já bydlím přímo na hranicích a stejně do PL nejezdím. Vůbec.
Najezdil jsem se tam služebně habaděj a vím co a jak, ale stejně prostě nemám potřebu.

rnbw píše:To je, ale od neho nic nekupujes. On ta len ojebava.

Poskytuje ti službu. Pokud se ti zdá drahá, nemusíš ji využívat. Můžeš třeba nosit na opasku měšec se stříbrňáky, můžeš platit mušličkami či směňovat zboží za zboží. Nebo si prostě vyměnit na směnárně. Nebo používat Revolut, jako mnozí z těch, kdo často platí v cizině.
rnbw

#39 Příspěvek od rnbw »

Tebe sluzbu neposytuje, nema s tebou ziadnu zmluvu. Sluzbu poskytuje predajcovi, kde nakupujes - dostava za to od neho peniaze. A od teba si ich zoberie tiez - a ani nevies kolko. To zistis az na vypise z banky.
Hill
Administrátor

#40 Příspěvek od Hill »

Jezdím nepravidelně do Hrádku nad Nisou, z Kristýny je to sotva dva kilometry do Biedronky, většinou návštěvu nevynechám, tak si průběžně aktualizuji přehled: dnes už se polské ceny potravin přiblížily našim, náskok se snižuje, ale ty české ceny přidaly do kroku a předběhnout se tak snadno nedají. Nákup v Polsku proto už zdaleka není tak výhodný, jako loni, přesněji - je toho stále méně, pro co se vyplatí tam zajet. Ještě tak pro to, po čem se kroutí mlsná huba (bez ohledu na cenu), ale u nás to někdo chytrý nezařadil do sortimentu v neomylné víře, že to nikdo kupovat nebude.
Na oběd si stejně vždycky zakličkuji do hospůdky V Zatáčce pod Hartavou, skvěle tam vaří. Ale to je OT, tam karty neberou vůbec, jen hotovost, přednostně v korunách.
Jestli budu koukat na cenu, tak se ještě vyplatí jet pro papierosy. Úspora proti českým cenám za dva kartony zaplatí benzín ze vzdálenosti 75 km od hranic i s vyhláškovou amortizací a celkem dvěma hodinami na cestu tam i zpět.
Kdo má doma sádrového ježka, kterému karton na měsíc nestačí ani v únoru, celkem chápu, že tam bude jezdit častěji a z větší dálky.
Tím samozřejmě nikoho nenabádám k pašování cigaret ve velkém, ani nechci dráždit nekuřáky, zejména ty militantní, co s tím sekli, ale kroutí to s nimi dodnes, jen zavětří.
Jen konstatuji objektivní situaci.

A to podhazování platby v CZK místo PLN na terminálu potvrzuji - nestačí klepnout, je potřeba taky zkontrolovat, jestli tam volba PLN zůstala. Jinak to kartu se zakázanou DCC odmítne.
ZVUK2000

#41 Příspěvek od ZVUK2000 »

Ale cena není všechno. Ten pestrý výběr co mají v PL nemáme.
DedVseved

#42 Příspěvek od DedVseved »

Tak tak, někdy zajedu i do Auchanu, který má uličky široké a výběr velmi slušný.
Hill
Administrátor

#43 Příspěvek od Hill »

ZVUK2000 píše:Ale cena není všechno. Ten pestrý výběr co mají v PL nemáme.

Právě proto píšu o těch mlsných hubách a neomylné vyšší inteligenci, která přesně ví, co potřebujeme, a proto rozhoduje o nákupu do našich obchodních sítí.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Hubert_79 »

Do našich obchodních sítí dodávají to, co prodají. Český zákazník je specifický.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Hill
Administrátor

#45 Příspěvek od Hill »

Naše obchodní síť je specifická v tom, že se bojí nabídnout více novinek, které by nakonec třeba byly obchodně úspěšné. Schovávají to za zaklínadlo "specifický zákazník". A zákazník, jakkoli nemá ani tušení, že by mohl být specifickým, se tedy o něčem jiném ani nedoví.
Každý jednotlivý zákazník je specifický, ale, bez ohledu na to, jakou řečí hovoří, z přírodního střeva každému nakonec vypadne výsledek, jehož chemické složení se od průměrného ideálního hnojiva liší jen málo.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“