Kúpa videorekordéru JVC HR-D140E

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

Kúpa videorekordéru JVC HR-D140E

#1 Příspěvek od durkovic »

Zdravím,

Mám možnosť obohatiť svoju zbierku o videorekordér JVC HR-D140E je to z prvých videí s "FRONT LOADING" mechanikou. Je sice konštrukčne náročná ale je poctivá. Video určite nemá hyperbandový tuner, tuner sa tu ladí pomocou ladiacých poťakov pod odklopnou krytkou na vrchnom panely. chcem sa teda spýtat či na to naladím aspoň niečo ak do videa zapojím koaxial od kablovky. :? ide mi hlavne o TV markíza, TV JOJ, TV Prima , ČT1,2a discovery možno ešte MTV1 (madarska TV1) viac mi netreba. Toto video si pametám že sa predávalo ako set z TV JVC C-2155EE v Tuzexe, tu TV mám ja doma ale z vymenovaných kanalov už nenaladím ani jeden. Video disponuje 12 laditelnými TV predvolbami (tak isto ako spomýnaný TV prijimač) kanaly sa ladia takou paličkou ako poznáme z TV Tesla Merkur.

Ešte dodám že video je plne funkčné s DO a Návodom na obsluhu :D

Takže oslovujem o radu hlavne starších servismanov ktorý toto video budú poznať z 80 rokov. Ale som vdačný zakaždú radu

pridávam ilustračné foto. (ešte poznávací element - dvierka kazetového priestoru sú "dvojkrídlové" .)

diky ešte raz za všetky rady a odpovede

http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGallery=4bf9a6f841236bf48a0f312bedddc67e
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
kozoka

#2 Příspěvek od kozoka »

durkovic píše:Zdravím,

Mám možnosť obohatiť svoju zbierku o videorekordér JVC HR-D140E je to z prvých videí s "FRONT LOADING" mechanikou. Je sice konštrukčne náročná ale je poctivá. Video určite nemá hyperbandový tuner, tuner sa tu ladí pomocou ladiacých poťakov pod odklopnou krytkou na vrchnom panely. chcem sa teda spýtat či na to naladím aspoň niečo ak do videa zapojím koaxial od kablovky. :? ide mi hlavne o TV markíza, TV JOJ, TV Prima , ČT1,2a discovery možno ešte MTV1 (madarska TV1) viac mi netreba. Toto video si pametám že sa predávalo ako set z TV JVC C-2155EE v Tuzexe, tu TV mám ja doma ale z vymenovaných kanalov už nenaladím ani jeden. Video disponuje 12 laditelnými TV predvolbami (tak isto ako spomýnaný TV prijimač) kanaly sa ladia takou paličkou ako poznáme z TV Tesla Merkur.

Takže oslovujem o radu hlavne starších servismanov ktorý toto video budú poznať z 80 rokov. Ale som vdačný zakaždú radu

pridávam ilustračné foto. (ešte poznávací element - dvierka kazetového priestoru sú "dvojkrídlové" .)

Proboha kery to je rok???????????
kozoka

#3 Příspěvek od kozoka »

Všechny videa z 80let měli snad ladění Digital :lol:
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od durkovic »

kozoka píše:Všechny videa z 80let měli snad ladění Digital :lol:

no je to rok asi 1985 alebo menej, pre týmto modelom boli už len HR-D120E(ES,EK,EG) a HR-D110 tak isto, no a pred tým už boli tie ešte stare mechaniky čo mali zakladanie kazety zvrchu. čili je to fakt niečo po uvedení mechaniky FRONT LOADING do výroby. Takže asi preto to ladenie je take ako je.
SIDTIM

#5 Příspěvek od SIDTIM »

Tenhle kousek si pamatuji, chodil jsem kolem něj, byl vystavený v Tuzexu v Jalta pasáži v Brně v 85. roce. Ale u nikoho jsem jej neviděl ve funkci.
..a co shoří, nezhnije..!
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od durkovic »

SIDTIM píše:Tenhle kousek si pamatuji, chodil jsem kolem něj, byl vystavený v Tuzexu v Jalta pasáži v Brně v 85. roce. Ale u nikoho jsem jej neviděl ve funkci.

nevadí, videl si ho v TU-ZU tak ako mnohý z nás,stalo to ťažké bony :twisted: , no a dnes idem urobiť KAUF a ked to bude doma po generalke a vypucovane tak sem hodím aj foto z funkci :D :wink:
SMITH

#7 Příspěvek od SMITH »

durkovic píše:Zdravím,

No myslím , že tam naladíš akurát už len STV1 A STV2 . Inak kúsok to je pekný .
Naposledy upravil(a) SMITH dne 19 úno 2008, 17:22, celkem upraveno 1 x.
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od durkovic »

2 SMITH : Nechapem tvoju rakciu, kde je text ??? :lol:

Tak a mašina je už doma JVC HR-D140E RULEEEZZZZ
SMITH

#9 Příspěvek od SMITH »

Som ho ,blb, napísal do citátu. Už som to upravil
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od durkovic »

SMITH píše:Som ho ,blb, napísal do citátu. Už som to upravil

tak už to mam vyskúšane , naladil som z kablovky len mtv1 stv1 a discovery, no neviem či výmena kanal voliču pomôže :?
SMITH

#11 Příspěvek od SMITH »

Ako si som nepochopil o čo ti ide . Ak si robíš zbierku komponentov ,tak te by mali byť v pôvodnom stave . Inak už nebude mať zberatelskú hodnotu.
Ak ti ide o funkčnosť , tak si radšej zožeň video s hyperbandom.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od durkovic »

ano maš pravdu ale jedná sa o funkčnú zbierku, takže ked ma napadne a podla chuti si vyberiem z police video zapojím a musí byť plne k dispozícii, bez zlihania, musí zvladať aj celodenné nahravanie/prehravanie. týmto prejde aj ta HR-D140E :twisted: uvidíme čo v nej je
Inač som mal veľké štastie, je v nej zbrusu nová hlava asi len polroka stará.

Tak mechanika už je vonku (už bola včera) je to prvá mechanika od JVC s front loadingom pod označením JVC 009. je rozdelená na dve funkčné bloky a to mechanika kazetového podávača a mechanika práce z páskou/pasková draha, tak LOAD páskovej drahy je už vyčistený načasovaný nove remienky mazivo a po pripojený na ext. zdroj chodí fantasticky. dnes poobede sa chystám na ten kazet. podávač. video je vyrobené 5.3.1985 takže fakt to bolo k videniu v tuzexe v 85.
stefan31

#13 Příspěvek od stefan31 »

Svoje JVC HR-D170 som kupil 19.5.87, je stále v pôvodnom stave, plne funkčné, ale volič by som v ňom určite nemenil.... cena 25000,-Kčs.
A tá nová hlava je pravdepodobne v prevedení "variant"...

Stefan31
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od durkovic »

stefan31 píše:Svoje JVC HR-D170 som kupil 19.5.87, je stále v pôvodnom stave, plne funkčné, ale volič by som v ňom určite nemenil.... cena 25000,-Kčs.

Stefan31

ahoj, jo tak ta 170 to su už super stroje, len škoda že je to osadené STK5481, ja som kupoval 12.7.87 JVC HR-D370E :wink: .... povodná cena 39 000 Kčs :roll: . hral do roku 2003 pak po prepetí odidený M965-613SP a odvtedy stoji. mechaniku maju aj 170E aj 370E rovnakú. :D
kozoka

#15 Příspěvek od kozoka »

durkovic píše:
stefan31 píše:Svoje JVC HR-D170 som kupil 19.5.87, je stále v pôvodnom stave, plne funkčné, ale volič by som v ňom určite nemenil.... cena 25000,-Kčs.

Stefan31

ahoj, jo tak ta 170 to su už super stroje, len škoda že je to osadené STK5481, ja som kupoval 12.7.87 JVC HR-D370E :wink: .... povodná cena 39 000 Kčs :roll: . hral do roku 2003 pak po prepetí odidený M965-613SP a odvtedy stoji. mechaniku maju aj 170E aj 370E rovnakú. :D
HR-D370E je Hi-Fi
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “