Potřebuji si koupit kotoučák a nevím jakou značku
Moderátor: Moderátoři
Potřebuji si koupit kotoučák a nevím jakou značku
A kutilmile - nelituju tě
Až si na tieto otázky odpovieš, tak sa ti výber výrazne zjednoduší.
A i takovou sbírku je jednodušší na práci a lacinější pro kvalitní výsledek nechat zdigitalizovat specializovanou firmu. Gramec doma mám - a ne jen jeden - bo mám desky a jdou koupit i nový. Kazeťák jsem taky zachránil, bo kazety ještě taky mám - ale už z nich moc nehraju. A vlastnictví kotoučáku jsem odpískal, protože jako mladej jsem ho nikdy neměl a pořizovat si ho v dnešní době bez předchozích zkušeností a určitýho zázemí je jako kupovat si mocí mermo autobus Škoda 706 RTO jako veterána.Hydrawerk píše:zděděnou sbírku pásků s nahranýma unikátníma, jinde nesehnatelnýma záznamama
To ale nějak úžasnou životnost nemá, že?? Na cívkový magnetofony se ve studiu nahrávalo naposledy kdy? Po cca 20 letech už záznam na cívce moc kvalitní nebude...
A kutilmile - nelituju tě
Magnetofon měl smysl, když chtěl člověk kvalitně nahrávat někdy před 40 lety. Dnes stačí nějaký digitální rekordér. Náhodně jsem našel třeba TASCAM DR-05X.
https://kytary.cz/tascam-dr-05x/HN201101/
Bohužel, nevyznám se v tom.
dávno minulé, proč ne...dřív jsem sám chtěl mít, 4 stopy, 3 motory,
dvě rychlosti (9.5+19) většinou stačí, cívky Φ180mm též. Do užšího
výběru se dostal ReVoX, Teac nebo Akai řady GX. Výsledek je ten že
nekoupil žádný, jo ale mám Tesla B116 A - garážový nález, občas hraje.
- TheLastUnicorn
Nové díly se krom řemínků pro počitadlo a přítlačné kladky asi sehnat nedaj, ale pochybuji, že budeš někdy krom toho do něj něco potřebovat. Z elektrických částí po letech nějaký ten kondenzátor a typickou závadou jsou šumíci a lupající tranzistory 2SC458. Ty ale lze nahradit poměrně jednoduše (třeba KSC1815Y nebo KSC945C).
Tedy, dokud mají schopné obložení přítlačné kladky a nepříliš sjeté hlavy, pak jsou i elektroakusticky velmi dobré (poradí si i se staršími pásky s nepříliš hladkým povrchem aktivní vrstvy).
Ale pořád jde o veliký obestavěný prostor, i když na pohled hezky.