KENWOOD KRF-5020 porucha VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
KENWOOD KRF-5020 porucha VYŘEŠENO
- jardafiala
- jardafiala
- jardafiala
Je to tak. Displej ukazuje to, co si přeje, aby bylo. Nefunguje smyčka PLL (IC2). Nutno ověřit funkci oscilátoru (TR2), bufferu(TR3) a cestu k IC2, příp. místo napětí VT (max.+11V) připojit na ověření externí ladící napětí.jardafiala píše:...No jo ale displej ukazuje že ladí v rozsahu 87,5 - 108 MHz ale to co si myslím, že je ladicí napětí tak tam je trvale cca 11V. Je to tak nebo jsem úplně vedle? A odkud displej vidí ten kmitočet, z výstupu 8? Pokud ano čím je oscilátor laděný?
AM rozsahy fungují?
- jardafiala
- jardafiala
- jardafiala
- Našel jsem na svém smetišti nějaké zbytky čehosi se stejným tunerem a stejnými obvody a vyzkoušel na něm funkce. Když je namontován funkční tuner chová se to očekávaným způsobem - při přepnutí na AM zmizí obě napětí Vcc i Vt, při zapnutém FM je Vcc 12V a Vt se při ladění mění v rozsahu 1,5 - 8V. Když je tuner demontován tak při volbě AM chybí obě napětí, při přepnutí na FM se objeví Vcc 12V, Vt je cca 12V a nemění se i když digitální stupnice se tváří že ladí.
- Na modulu z KENWOODa s vykuchaným nefunkčním tunerem se napětí při volbě FM/AM nepřepínají, je tam trvale Vcc a chybí Vt, vypadá to že zdechl i brouk LC72131. S namontovaným funkčním tunerem je tam trvale cca 11V Vcc a 12V Vt. Zřejmě při funkčním oscilátoru LC dává nějaké ladicí napětí, bez funkčního oscilátoru napětí Vt chybí.
- Ještě upřesnění proč to zlobilo a ne vždy stejně, viz vedení země a červěně označený šroubek který jsem zmínil, že nebyl úplně utažený.
- Pokračování příště.
- jardafiala
KONEČNÉ ŘEŠENÍ NEZAPOMENOUT PŘIPOJIT VŠECHNY ZEMĚ !!!
Vůbec ne, tvoje zkušenosti budou cenné pro každého, kdo si tvoje vlákno přečte. Já také považuju propojení zemních spojů pouze pomocí konstrukčních šroubků za chybu konstrukce.jardafiala píše:...Teď budu za blbce ale třeba to někomu pomůže...
...
KONEČNÉ ŘEŠENÍ NEZAPOMENOUT PŘIPOJIT VŠECHNY ZEMĚ !!!
Za mě - dobrá práce.
Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek
A kutilmile - nelituju tě
- jardafiala