P: staré konektory a kanálový volič (předvolbová jenotka)

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zdenek_Valter

P: staré konektory a kanálový volič (předvolbová jenotka)

#1 Příspěvek od Zdenek_Valter »

Mám tu staré konektory a kanálový volič - předvolbová jednotka
Třeba se to někomu hodí
cena 20Kč a 20 Kč + pošta
Smlouvání nebo výměně se nebráním
Osobní odběr možný - Praha, UL, JM po dohodě.
Přílohy
Kanal1.jpg
Kanal1.jpg
Kanal2.jpg
Kanal2.jpg
Kanal3.jpg
Kanal3.jpg
Konektory old.jpg
staré 5 a 14 pin konektrory
staré 5 a 14 pin konektrory
Naposledy upravil(a) Zdenek_Valter dne 05 kvě 2024, 22:14, celkem upraveno 2 x.
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Až na to, že ten tvůj kanálový volič "nevoličuje" - není to KV, ale předvolbová jednotka :roll:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od Zdenek_Valter »

O.K. - díky za upozornění
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Není to ani předvolbová jednotka - je to jen její část, konkrétně ta s ladicíma potenciometrama a přepínačema TV pásem. Chybí u toho deska se senzorama, kontrolníma LED a 2x MAS560A + 8x KC148 k vlastnímu přepínání předvoleb.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Zdenek_Valter

#5 Příspěvek od Zdenek_Valter »

Díky za upřesnění - třeba se to někomu hodí.
ZVUK2000

#6 Příspěvek od ZVUK2000 »

EKKAR píše: e to jen její část, konkrétně ta s ladicíma potenciometrama a přepínačema TV pásem. Chybí u toho deska se senzorama, kontrolníma LED a 2x MAS560A + 8x KC148 k vlastnímu přepínání předvoleb.

Nebo 1x MAS 562. A kontrolní LEDky ze začátku nebyly A nevím která TV měla žárovky přes světlovod.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

MAS562 neměl vstupy pro každej kanál, měl vstup pro krok nahoru a nebo dolů a když se příslušnej senzor podržel, krokovalo to samo podle RC-článku. K zobrazování čísla naladěnýho kanálu pak používal zobrazení čísla přímo na obrazovce pomocí obvodu MAS1008. Tuhle kombinaci jsem viděl jedině u Tesla Color STII, ve všech ostatních případech jsem se potkával s předvolbama osazenýma dvojicí MAS560A anebo pak už s frekvenční syntézou řízenou procíkem po busu I2C. Dokonce jsem než se u TV přešlo na digitál měl do kutlochu ubastlený "televizní rádio", kde jsem měl zdroj, ladicí díl, mefku, celou zvukovou nf cestu od korekce až po reprák a senzorový předvolby na společný desce a ty senzorový předvolby jsem měl "nastavený" na dráty vedle, takže místo klasickejch 8 možností jsem měl 32 předvoleb a mohl jsem si kdykoliv přidat další senzorovou jednotku navíc. Důvodem bylo, že jako kulisu v kutlochu jsem nepotřeboval obraz, ale třeba u sportu nebo MTV mi stačil zvuk - a v kabelovce bylo víc než 8 programů, což nebyl problém pro moderní TV s frekvenční syntézou řízenou procesorem, ale s tím se blbě bastlí, naopak jednoduchá analogová napěťová syntéza na ten zvuk stačila ...

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
ZVUK2000

#8 Příspěvek od ZVUK2000 »

MAS562 je posuvný registr co má 8 výstupu. To jsou ty výstupy pro tvých zmiňovaných 8 kc148 a výceotáčkove ladící trimry.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Já vím co to je. Já jsem jen zdůraznil, že se vyskytoval (aspoň v produkci Tesla) daleko míň, než dvojice MAS560A - a tam kde ho použili, byl místo indikace s trandama a světýlkama na panelu použitej obvod MAS1008A pro indikaci kanálu přímo v obraze.
ZVUK2000

#10 Příspěvek od ZVUK2000 »

Kájo musím se omluvit. Četl jsem to z mobilu. A v té první větě jsem četl místo že píšeš o vstupech a já četl výstupy. :oops:
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Beru, nic se neděje, hlavně že se chápeme.
judeware

#12 Příspěvek od judeware »

EKKAR píše:K zobrazování čísla naladěnýho kanálu pak používal zobrazení čísla přímo na obrazovce pomocí obvodu MAS1008. Tuhle kombinaci jsem viděl jedině u Tesla Color STII...

...ve všech ostatních případech jsem se potkával s předvolbama osazenýma dvojicí MAS560A anebo pak už s frekvenční syntézou řízenou procíkem po busu I2C.

Upřesňuju:
MAS1008 byl minimálně i v jedné nebarevné (vraj Saturn). Dvoutlačítková MASová byla i C416 a C439 apod.

Frekvenční syntézu měla až C428 stereo a lepší plastové z 90. let (ty levnější měly napěťovou s MCU ST6356).

Po řadě 416 přišla C430 s obvody MHB19x, U806 a ladění tlačítky, potom přenoska 332, dále 423, 446, přenoska 343, Oravan Lux apod. Tam byl (tuším) speciál SAA1293. Všechno napěťová syntéza.
Hill
Administrátor

#13 Příspěvek od Hill »

Ještě maličkost: krokování předvoleb se obrazením čísla na obrazovce měl model C110ST.
Typ C110ST-I s 8 tlačítky na jednotlivé předvolby (podobné ovládání předvoleb tlačítky s vodivou gumou se pak objevilo u C424) se u nás do prodeje nedostal, jestli se ho série vyrobila, šla do nějakého řetězce v NSR, kde se televize Tesla prodávaly jako Palladium, Universum a kdo ví, jaká jména měly jinde.
Televize C110ST-II měla senzory s SAS560 a 570 a indikaci LEDkami prosvěcujícími masku s čísly předvoleb nad každým senzorem. Mimoto měla jugoslávské dálkové ovládání s SAB3209 v přijímači a SAB3210 v ovladači.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hubert_79 »

To číslo předvolby na obrazovce (vyvolané stiskem tlačítka 1-8 ) jsem potkal i u nějaké ČB TV, když jsem coby malý byl někde na dovolené/na táboře nebo tak někde.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Cislo na obrazovke mali ciernobiele TV Saturn, Andrea a Svetlana:
https://www.oldradio.cz/ts4278.htm
https://www.oldradio.cz/ts4283.htm
https://www.oldradio.cz/ts4286.htm
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“