KENWOOD KRF-5020 porucha VYŘEŠENO

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Jedna věc je mít tak pospojovanou kovovou skříň s rámem a zemí desek a druhá věc je mít tak zajištěný přívody napájecí země, třeba i jen k některým perifériím. Vem si jak by to vypadalo, kdyby starý PC řady AT/XT, který měly ze zdroje vyvedený 230VAC napájení i pro monitor (tenkrát samozřejmě CRT) aby se obojí dalo zapínat naráz jední hlavním switchem na skříni PC, měly tohle napájení na tu zásuvku přivedený jen sešroubováním krytu dohromady - stačilo by i jen PE vodič ... Ušetřilo by to na každým zdroji asi 10cm žlutozelenýho drátu ... Ale ty důsledky ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Habesan »

jardafiala píše:Já vám nevim, ne že by se mi to líbilo ale tak nějak se mi zdá, že se tím vyhýbají zemním smyčkám.
Druhá metoda je propojit dva přístroje, nebo dvě desky, dostatečně tlustým zemním vodičem.
Pak bude napětí mezi zeměmi zanedbatelně malé, a ostatními zemními vodiči poteče pouze zanedbatelně malý proud, který už nevyvolá takové rozdíly napětí, které by byly v užitečném signálu slyšet.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“