encefalitida

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

encefalitida

#1 Příspěvek od konosuke »

Synci ! (a děvuchi - jsou-li zde nějaké)
není to riziko a bez vedlejších účinků,
co o tom soudíte? děkuji.
Přílohy
příloha.jpg
příloha.jpg
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
ransom

#2 Příspěvek od ransom »

Já jsem očkovaný proti tolika nemocem, že to ani nespočítám. Encefalitidu mám taky (je to natřikrát).
(Podle antivaxerů bych měl bejt mrtvej, k tomu prolezlej rakovinou a navrch autista.)

Manželka má encefalitidu naďobanou taky.
Vím o dvou chlapech středního, skoro důchodového věku, co to chytli. Fakt nic pěknýho.
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

Riziko je klíšťová encefalitida. Postižené nervy = částečně a opakovaně ochrnuté končetiny. Migrény dvakrát týdně pětadvacet let. Špatná pohybová koordinace, tj. neschopnost tančit, ale i řídit auto (řazení, volant, pedály, je toho moc najednou), a tak trochu pomalejší myšlení. To je (bohužel) moje vlastní zkušenost.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
doktor365

#4 Příspěvek od doktor365 »

Taky máme s manželkou, za rok už druhé přeočkování.
GeXeS

#5 Příspěvek od GeXeS »

Tohle očkování zdarma je jeden z důvodů, proč se těším na stáří. (Rozhodně pro.)
Mysteri

#6 Příspěvek od Mysteri »

Zdravotníctvo na Slovači: V 1995 som sa chcel preočkovať proti Tetanu: Nemáme, opýtajte sa o 3 mesiace..... Po roku: Detto, O 10 rokov Detto, Potom Vás to už naserie tak, že serete na to a dúfate, že tá x-členka, očkovacia zmeska, ktorú ste dostali ešte v 1986 pri nástupe na Vojenskú službu, je aktívna..... 🙄 Mimochodom: pred rokom som sa tiež opýtal na očkovanie proti tetanu.... Čo myslíte ? Nemáme.... 😡 A dnes máme ministerku Dilinkovú, tak tiež to znamená, že sa budem vyhýbať ranám..... 😁
GeXeS

#7 Příspěvek od GeXeS »

Tyjo, to je skoro neuvěřitelné. Můj obvodní doktor mi hlídá každý desetiletý interval, bez tetanovky ani krok.
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Tak na tetanovku jsem se dostával asi dva roky, ale před čtrnácti dny to vyšlo. Jak jsem bez toho mohl tak dlouho po termínu žít? :lol:
ZVUK2000

#9 Příspěvek od ZVUK2000 »

GeXeS píše:Tohle očkování zdarma je jeden z důvodů, proč se těším na stáří. (Rozhodně pro.)

Letos už to mám zdarma. Jen se očkuje na 3x . Druhá dávka za měsíc a třetí za půl roku po první.
konosuke

#10 Příspěvek od konosuke »

Na TAT jsem se dobrovolně přeočkoval ponivač pracuji
s rezatým železem a jedna nákaza ve fabrice už byla...
pro věkovou kategorii 60 a vejš co 10 let, jinak co 15
musíte si hlídat sami, kdysi to bylo v občance dneska ne.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
kejki

#11 Příspěvek od kejki »

Mysteri píše:Zdravotníctvo na Slovači: V 1995 som sa chcel preočkovať proti Tetanu: Nemáme, opýtajte sa o 3 mesiace..... Po roku: Detto, O 10 rokov Detto, Potom Vás to už naserie tak, že serete na to a dúfate, že tá x-členka, očkovacia zmeska, ktorú ste dostali ešte v 1986 pri nástupe na Vojenskú službu, je aktívna..... 🙄 Mimochodom: pred rokom som sa tiež opýtal na očkovanie proti tetanu.... Čo myslíte ? Nemáme.... 😡 A dnes máme ministerku Dilinkovú, tak tiež to znamená, že sa budem vyhýbať ranám..... 😁
Chyba praktika, podle mne to neobjednává.
starecd

#12 Příspěvek od starecd »

GeXeS: když jsem se já po 10letech ptal na tetanovku, tak mi sestra řekla, že dnes je to více let než 10.
xsc

#13 Příspěvek od xsc »

Je to až 15. Ale když to prošvihneš, pak je to na 3 dávky místo normální jedný.
davemh

#14 Příspěvek od davemh »

Loni mi praktik doporučil obnovit tetanus, poslední 2006, dostal jsem jednu dávku. Asi to bylo na hraně :D
Zrovna jsem se zeptal na encefalitidu, tu jsem měl z 2004, a taky jedna dávka.
mi-ro

#15 Příspěvek od mi-ro »

Encefalitida po 20 letech a booster jednou dávkou? :roll: Kdo je tvůj praktický lékař?
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“