AKo nabijacka FQ-ASL 4060 + baterka nenabija.

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Onkyo

AKo nabijacka FQ-ASL 4060 + baterka nenabija.

#1 Příspěvek od Onkyo »

Zdravim.Tato nabijacka po pripojeni baterie hned skoci na zeleno akoby bola baterka nabyta a nenabija ju.Ma to 4 vyvody viete mi popisat na co sluzia?C- , C+ , ID a T na baterke je zase -P , P+ , ID a T ako zistim,ci je problem v baterke,alebo v nabijacke?Neviete nahodou ci na nabijacke bez baterky mam mat napätie na c- a c +? na T meram +5V oproti C- a na ID takisto +5V oproti C-.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Půjč si někde dobrou baterku. Jestli to jsou Li-Ion, tak tam je velice chytrá elektronika, která se umí i zablokovat.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Onkyo

#3 Příspěvek od Onkyo »

To je problem ze to je kupene v Horbachu a uz sa nepredava.
dred

#4 Příspěvek od dred »

Je to LI-Ion rýchlonabíjačka.
50/50 je vadný niektorý článok v packu, alebo elektronika... Bez dobrej batérie to neotestuješ.
Vzhľadom na to že už ani na Amazone ich nemajú - je čas kúpiť nové zariadenie ! Aj oni chcú žiť :wink:
Možnosť "B" - akupack rozobrať a premerať články...
Ale ani výmena niektorého prdnutého nemusí mať pozitívny výsledok, lebo elektronika si ho pamätá, ako vadný!

Nerozoberieš - nevieš...
Onkyo

#5 Příspěvek od Onkyo »

Problem je ten,ze nehlasi chybu baterky a v baterke su uz vsetky clanky vymenene za nove.Ale po zapnuti rovno zasvieti zelena akoby baterka bola nabyta.Robilo to aj na povodnej baterke.Rozobral som nabijacku a nie je tam ziadna velka elektronika klasicky impulzny zdroj ten ide a je tvrdy,ale na sekundari je nejaky IO a ten bohuzial nema oznacenie,tak neviem ani jak to ma fungovat poriadne.Proste ked ju zatazim klesne aj napätie na zdroji.Naprazdno je tam na vystupe 41,9 tak ako ma byt.Je tam relatko ktore pripaja a odpaja baterku.
Onkyo

#6 Příspěvek od Onkyo »

Tak uz je to opravene.Jeden preruseny spoj na snimaci integrac S8205 nemal napätie jedneho clanku a preto to neslo ,ale aj vadny odpor 2MOhm na spinanie - vypinanie nabijania .
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“