encefalitida

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dred

#16 Příspěvek od dred »

Mňa kliešte (klíšťata) neľúbia..
Som už starý - tak ma asi ani preto nechcú :lol:
Vraj týmto tvorčekom vadí B vitamín - ktoré (číslo) presne neviem, ale najčastejšie perorálne užívam ten čo je v pive
8-)
Manželka už tú hrozivú encefal...neviem čo! ..prežila, ale TO bude zrejme tým neužívaním B vitamínu v prirodzených zložkách - pivo totiž nemusí..
Keď sme sa chystali niekam do prírody - napr. na huby, tak minimálne 5 dní pred tým sme si "nasadili" B-Komplex - ja aj s pridanou hodnotou (pifkom) popri tom.
Ale odvtedy sme si nikto domov kliešťa nedoniesli...
Ja som teda kliešťa ešte v živote nemal! NEĽÚBIA MA!
Hydrawerk

#17 Příspěvek od Hydrawerk »

Proti klíšťatům používám nějaký repelent s obsahem 25% diethyltoluamidu. Různě se prodávají v drogerii. Asi to funguje, protože je to děsný svinstvo.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Diethyltoluamid
dred

#18 Příspěvek od dred »

Tá DEET zložka vo mne vyvoláva spomienku na DDT... TO bol iný sajrajt !
dred

#19 Příspěvek od dred »

Na záhrade som jedného roku (keď bola ešte len burinou zarastená vo "vývoji") našiel na rastlinách týchto 🤐 hodne.. kocúr chodil domov s brmbolcami na hlave/tele takmer každý deň... spravil som postrek z tabliet B-komplexu .. 5 krabičiek tabliet s 5+ l vody som rozprášil po cca 250m ploche.. Odvtedy mal Muro pokoj.. A moja tiež..

Je to o inom.. ale nakotili sa mi mravce na tej istej ploche - dvadsať mravenísk nebol problém nájsť - rozhádzať kosačkou... skúšali sme všetky doporučované ...cídy, ale najlepšie sa mi osvedčil obyčajný BORAX (tetraboritan sodný)... zvárači ho poznajú.. Dostať ho bežne kúpiť aj v záhradkárskych potrebách /zváračských potrebách.. Ako hnojivo pre niektorý druh rastlín či pomôcku pri zváraní mosadzou. Funguje podobne ako Formitox - mravce ostanú neplodné! Ale je min. o polovicu lacnejší. Mravenisko za dva tri týždne vykape...po meči :lol:
Treba zmiešať 1:1 s práškovým cukrom - dobre podrviť hrudky a "pocukrovať" napadnutý priestor. Pozor!! neprežeňte to ako moja baba... k mravenisku za lyžicu :lol: - tam 3 roky ani tráva nenarástla :lol:
CCA 1 deci objemu zmiešaniny na 100 štvorcov !! LEN JEMNE POPRÁŠIŤ!!
Cukru na buchtách je moc.... Nebojte sa ...mravčeky si ho nájdu aj po daždi a zanesú do mraveniska.
Už som "necukroval boraxom" 3 roky.. pri prvom kosení tohto roku už boli náznaky nejakých červených aj čiernych okupantov.. mám borax v zásobe... veď ja im ukážem :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“