vybavuju jednu bastlící dílnu, do které mimo jiné hledám i vodiče.
Nebudem tam dělat nic extrémního, takové ty blikačky, pípače, možná nějaký MCU nebo malý DC motorek. Tzn že AWG24 drát by měl stačit.
Kdysi, tak 6let zpět, jsem si v GME koupil dvě cívky tak po 100m takového drátku, byl to jeden vodič, ne pletený lanko, celý pocínovaný a myslím že to má PVC izolaci. Tak jsem to vzal jako výchozí bod a začal jsem hledat ekvivalent, kde jsem narazil na problém.
Na GMe se dá najít totok (https://www.gme.cz/v/1482360/ul-1007-05 ... ovany-drat), 100m cívečka, jenže mají trošku nešťasný výběr barev a chtěl jsem to najít někde, odkud budu brát těch součástek více, jako Mouser nebo TME.
Tam mi přijde, že to všichni berou od "Alpha Wire" výrobce, což je fajn že ten drát má datasheet, jenže ty ceny jsou úplně absurdní. Co v GMku stojí 200czk za 100m, tak na TME stojí 420czk za 30.5m, Mouser tak 2x tolik.
Což mě přivádí k mému dotazu na zkušenější, netušíte někdo kde takový dráty koupit? Chtěl jsem víz několik cívek po 50/100m, různý barvy.
Za mě jsou super vodiče z ethernetu, pěkně drží tvar, jenže s tím je strašné práce, takže radši to někde koupit.
Dík