Výběr stolního low end hobby osciloskopu
Moderátor: Moderátoři
Výběr stolního low end hobby osciloskopu
Ale vážně, když pominu sériové linky, tak bych se mrknul na linearitu a šum. Linearita je lepší u Siglenta, šum nejde porovnat. Siglent ho udává, Rigol se spokojí s údajem: nízký šum.
https://www.hantek.com/products/detail/17182
Jak sa to da porovnať?
- scorpions-cz
https://www.silcon.cz/
Já tam kupoval spektrák s TG a byl o dost lacnější než jinde, ale jsou to už 3 roky. Pokud by to působilo jako reklama, tak ať to admin smázne.
Hydrawerk píše:Podívej se ještě na osciloskopy GW Instek. Třeba na www.TME.eu . Bohužel, nejsou tak cenově výhodné, ale mohou mít delší životnost. Také většinou nemají jemné nastavení vertíkální citlivosti.
Najväčší humus. Vo firme ich zakúpili niekoľko, mladí Ing boli HAPPY, však: každý lúč, iná farba..... Len až časom pochopili, že ten lúč nie je taký ostrý, ale, najmä, NEZOBRAZUJE PRAVDU..... Dal som im ukážku prastarého digi Tektronicsu s analóg obrazovkou a tohto LCD šmejdu: Na prvom videli kmitanie, ,,zázneje" signálu, ostrý lúč, na Insteku sa zobrazila behom pár µsekúnd hrubá čiara. Horšie, ako prastaré BMko po 1000km vozenia v aute 😉 Všetko, okolo 10µS, bola hrubá čiara, Automatika našla síce ostré, ale v mS, akonáhle sa preplo, koniec. Tak ich už firma nenakupuje a tie nakúpené sa dávajú do testerov, kde je to iba na ,,info" efekt.... 👀
Mysteri píše:Hydrawerk píše:Podívej se ještě na osciloskopy GW Instek.
Najväčší humus.
Jakej model to byl?? GW Instek jich vyráběl a vyrábí mnoho druhů. Nebyl to nějaký z řady GDS-800? Ten jsem zažil na fakultě v letech 2009-2016 a byl takovej ubohej... Ale fungoval. Nevybuchly mu po dvou letech elyty v napájecím zdroji. Ani tlačítka se nepokazily. Prodával se asi od roku 2004, takže prostě zastaralej byl.
- jindrichus
V práci mám Keysight DSOX1204G a štve mě na něm společné ovládání pro všechny kanály. A taky to že trvá půlku směny, než se zapne.
Taky tu mám Siglent SDS2104 a ten má přecitlivělé stiskací enkodéry, které při zmáčknutí popojedou o další dvě položky jinam (Instek má na stiskávání vedle enkodéru tlačítko) a nerespektuje nastavení vazby - bez ohledu na můj názor používá nejraději střídavou vazbu.
Pak tu jsou ještě nějaké fosilní Rigoly DS1102E a ty mám vyloženě nerad. Díky nim nedůvěřuju Rigolům možná stejně jako Mysteri Instekům
Doma člověk kouká řekl bych hlavně na poměr cena/skutečné vlastní potřeby, a spoustu kompromisů skousne. Je dobré pečlivě zvážit, jestli si připlatit za něco, co ve skutečnosti nemám šanci využít (frekvence nad 100MHz, vzorkování nad 2Gs, dlouhá paměť, analýzy dat, přesnější FFT, 12bit rozlišení vertikálu...). Často čumím po webu a sním o novým osciloskopu (lepší... ještě lepší... ještě... Kuvra, dyť už jsem na třiceti tisících!), abych se pokaždé dobral k témuž. Totiž že na příležitostné opravy a nastavování zesilovačů fakt nepotřebuju víc než co už mám. A že bych už měl sakra konečně rozchodit to odložený BMko.