Kabeláž lambda sondy toyota yaris
Moderátor: Moderátoři
Kabeláž lambda sondy toyota yaris
Po nastartování studeného motoru jde neochotně do otáček, než se lambda zahřeje. Diagnostika hlásí chybu lambda a chudou směs.
Je to 4dratová lambda, 12 volt je na konektoru, odpor sonda má, jen proud neteče (měřeno kleštákem). Chybí zem topení. Lambda je koupená nová.
Hledal jsem nějakou knihu jak na to, ale po vylepšení ulozto jsem nic nenašel. Teda, pokud nechci dát pět stovek za knihu, nebo stovku za kočku v pytli.
Nějaký obrázek jsem vygooglil, 12 Volt z pojistky, zbylé 3 dráty vedou do jednotky vstřikování. Ale je to pro tento motor?
Tak prosím, poskytne někdo schéma elektriky kolem motoru?
Děkuji, R..
- PCmaniac99
Chudou směs měří a zároveň je motor bez výkonu jen po nastartování studeného motoru. 4 proslapnuti a je směs ok.
Po tu dobu jsem proud přez žhavení nenaměřil. Proto chci to schéma. Jestli jednotka vstřikování připíná žhavení lambdy, nebo je to měření obvodu žhavení. No a na které svorky se mám zaměřit.
Děkuji R..
R.. že by bylo zapojené žhavení sériově přes obě sondy? No, chce to schéma elektriky vstřikování .
Dík.
Po nastartování tomu nech čas 5-6 minut, na volnoběh, a pak měř proud. Lambdy maj sice vyhřívání pro rychlý náběh signálu, ale některý řj, sám nevím proč, začnou vyhřívat až po nějaký době po startu. Tím neříkam, že nemáš poruchu, ale tento jev jsem u motorů zaznamenal, jak u benzínu tak u dieselu.
Jo a u toho měření proudu měj na paměti, že tam bude nějaká střída. PWM nebo tak něco, od 0 do 100%.