YX8018 - totalne smejdy z Ciny

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Objednal som dalsie, tentokrat 12 ks z eBay. Mozno to bude lepsie.

Ten matny povrch solaru sa da vylestit liehom.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Tak som im krivdil, ten posledny kus stale funguje. Skratovala sa LED (jedna noha je hnila az dovnutra). Po vymene LED to funguje.

A prislo dalsich 12 ks od ineho predajcu. Tentokrat som vyhodil len 5, ostatnych 7 funguje. Pre istotu som ich dal do antistatickeho obalu. Ten ma zjavne vacsiu hodnotu ako tie IO, inak by ho predajcovia pouzivali.
weed_smoker

#18 Příspěvek od weed_smoker »

Koupil jsem v Polsku solární světýlko s PIR čidlem 120°,panýlkem 4x8cm a s 24 SMD LED paralelně(všecky natvrdo,ale s rozložením 4x6).Po dvou dnech byla v krytu díra a NIMH buřt vyběhnul ze strany(ulítnul dekl u plusu a vytáhnul se kornout ze svitku těch materiálů).Naštěstí to sousedovi konstrukci na víno ani pergolu nezapálilo(vyhořeli bysme oba,mezi baráčkama je malá mezera a jsou dřevěný,ve sklepě mýho jsou navíc 3 kanystry benzínu,2 plný 2kg PB bomby,pak ředidla,barvy(v pixlách i sprejový) a oleje).Problém způsobilo to,že článek se nabíjel z panýlku jen přes diodu na plusu a nic ho neodpojovalo od panýlku po dobití.

To světlo je tam ke koupi stále asi za těch 120,ale další už jsem si nekoupil.
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Este som v ziadnom solarnom svetle nevidel odpojenie pri nabiti. Solar ma tak maly vykon, ze ak sa bateria vobec nabije doplna, tak sa neposkodi, mozno tak trochu ohreje.
Petr603

#20 Příspěvek od Petr603 »

rnbw píše: 6 zerie 40 mA a LED nesvieti. Jeden zerie dokonca 100 mA. S jednym svieti LED prilis silno a zerie to 40 mA. No a zvysne dva funguju normalne - prud je menej ako 1 mA a LED svieti.

Tak mám stejný problém, koupeno 10ks u číňana na Ali, zatím vyzkoušeny 4ks, nefunguje to ani s jedním.. A přesně, žere to 40mA a LED nesvítí..

Diodový test na pinech 1-4 je ok.
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Já jsem koupil 3 ks kdysi dávno ještě v původním Baumaxu, než ho na nějakej čas zavřeli a pak zase otevřeli. To je tak 15-20 let. Jedny z prvních, bylo to 100 za kus. Ze tří stále dvě makají a třetí skončila přejetá vozejkem za auto. Asi před 5 lety jsem v nich měnil akumulátor a při ty příležitosti jsem je celý předrátoval, sem tam něco bylo nahnilý a upadlo. Takže tenkrát to asi ještě úplnej šmejd nebyl.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Součástky“