Ložiska v pračce po výměně za rok a půl vadná?
Moderátor: Moderátoři
Ložiska v pračce po výměně za rok a půl vadná?
No a včera slyším od odstřeďující pračky zase hluk, prostě to vypadá, že nejméně jedno ložisko to opět má za sebou. Za necelý rok a půl, používání dvěma osobami, ne nějak intenzivně.
Teď jsem znovu vyzkoušel odstřeďování naprázdno a hluk je vážně silný.
Setkal se někdo s něčím podobným? Nějak nevím, zda mi prodali šmejd, nebo kde může být problém... Originální ložiska vydržela mnohonásobně déle, ta výměna byla první a žádná jiná závada se nekonala.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Vše proběhlo, jak mělo.
No a přesto...
kdo ne - hledá důvod.
Čili z dnešního pohledu asi konečná, co? Protože cpát tam nová ložiska s periodou 1,5 roku asi není to úplně pravé ořechové...
kdo ne - hledá důvod.
Myslím, že výměna ložiska se vyplatí tak dlouho, dokud se neutrhne celá příruba od bubnu. Osobně to řeším tak, že nekupuji nový ložiskový domek, ale ze starého vydoluji ložisko a použité obyčejné polské ložisko nahrazuji kvalitním ložiskem SKF s krycí gumou, určeným do vlhkého prostředí. Při dalším zničení ložiska už jiný domek nekupuji, pouze vyklepnu a naklepnu nové ložisko, vyměním V-kroužek a jede se dál.
Beztak bych řekl, že je to nějaká konstrukční chyba Electroluxu, protože třeba Whirlpool používá úplně stejné V-kroužky a ložiska tam zdaleka tak často neodcházejí. Nerozumím tomu.
Ty plechy s předpruženými, do plastu "zakouslými" okraji nedestruktivně neodstraním a nevrátím.
Jinak s tou rzí (či spíš stopami po prášku apod.) to asi nebude úplně průkazné, protože to tam bylo už před tou zmiňovanou výměnou.
kdo ne - hledá důvod.
JirkaZ píše:Viafig: no, já si nedovedu úplně představit, jak v tomhle měním ložisko za jiné...
Ty plechy s předpruženými, do plastu "zakouslými" okraji nedestruktivně neodstraním a nevrátím.
Jinak s tou rzí (či spíš stopami po prášku apod.) to asi nebude úplně průkazné, protože to tam bylo už před tou zmiňovanou výměnou.
z venkovni strany odfrezujes plast kolem loziska a pak jej z vnitrni strany vylisujes... v druhem kole jsem uz jen kupoval loziska, domky jsem vyfrezoval... nicmene mam pocit ze nevydrzely ani ty loziska s gumovym krytim...
Jinak u těch Electroluxů mi ale nejvíc vadí, že se poměrně často trhají příruby bubnu, vana je nerozebiratelná a tím pádem konečná s celou pračkou. Ani zlaté ruské ručičky na YT, toto neumí vyřešit, ani žádná firma se repasí těchto agregátů nezabývá. Zlatý Whirlpool v tomto ohledu.
Pokud místo další výměny ložisek koupím novou pračku, mám vyhlédnutou právě Whirlpool (TDLR 6040L EU/N), snad si ještě alespoň trochu drží kvalitu.
Ty manipulace s ložiskovými domky, co popisuješ, si odpustím, nevidím tam zaručený úspěch.
kdo ne - hledá důvod.
JirkaZ píše:Já mám Whirlpool celkem v oblibě, mikrovlnu (čtyřkombinaci) od nich mám od 90. let a stále funguje. To je ale samozřejmě tím datem výroby, taky tehdy stála 15 litrů, což byl docela mazec, ale vyplatilo se to.
Pokud místo další výměny ložisek koupím novou pračku, mám vyhlédnutou právě Whirlpool (TDLR 6040L EU/N), snad si ještě alespoň trochu drží kvalitu.
Ty manipulace s ložiskovými domky, co popisuješ, si odpustím, nevidím tam zaručený úspěch.
Kvalitu nevim, u nekolik kusu jsem resil netesnost manzety na miste kde je uchycena k nadrzi, davaji tam nejaky divny tmel ktery casem zdegraduje a pracka pri zdimani zacne delat louze, dalsi vec je opakovane reznouci plech na dvirkach, mam uz asi treti?
Stavajici Whirplool prechazi pod turecke Beko /Arcelik/, daval jsem to tady do jineho vlakna o prackach...