Ložiska v pračce po výměně za rok a půl vadná?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sandal

#16 Příspěvek od Sandal »

Nevim jak to má Elux ale měnil jsem ložiska u AEG, a tam jesem musel hliníkový držák čepu očistit až na kov, protože původní těsnění podrezlo, a tím se dostala voda do ložisek. Po očištění a odmaštění jsem nové těsnění podlepil silikonem, a zbytek namazal tukem na kohoutky, takovým tím bílo-tranparentním, a zatím to drží 2 roky. Původní ložiska se ozvaly po 4 letech.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
vicious

#17 Příspěvek od vicious »

keemo: Whirpool si tam stále nechal menšinový podiel
Hape
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Hape »

Tady jde zřejmě o vrchem plněné pračky?
My máme doma předem plněnou pračku AEG a vloni, po šesti letech služby, jsem musel vyměnit ložiska, protože do nich poškozené gufero pustilo vodu. U naší pračky je na hřídeli bubnu v místě dotyku gufera nalisovaný mosazný kroužek, takže nehrozí že by plocha pod břitem gufera vyrezla. Toto u vrchem plněných praček není?
Místo původních ložisek COL/EMQ (asi Španělská značka) jsem koupil levná Česká ZKL. Tak jsem zvědavý, jestli odejdou dřív, něž gufero a nebo to dříve než ložiska vzdá zase gufero. Zatím v pračce běhají asi 10 měsíců a zdají se být v pořádku.
keemo

#19 Příspěvek od keemo »

Ne, pouze slitina.
Přílohy
_vyr_54_88117.jpg
_vyr_54_88117.jpg
Zaky

#20 Příspěvek od Zaky »

Ložiska jsou v pračce namáhaná velmi málo, neodejdou proto nikdy na opotřebení, ale vždy a jen následkem průniku vody do nich následkem netěsného gufera. Na značce ložizek tedy naprosto nezáleží, jen nesmí mít zemědělskou vůli, aby se zbytečně nenamáhalo gufero víc, než je nutné.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Zaky

#21 Příspěvek od Zaky »

Tak mě napadá taková partyzánština, až budete někdo zase měnit ložiska, co zkusit použít nerezová? Výdrž proti vyreznutí by mohla být při malém průsaku vody podstatně lepší, než u obyčejných. Nečistoty by gufero vzhledem k filtrační schopnosti malé "spáry" netěsnosti moc do ložiska pouštět snad nemuselo. Také nevím, jak to je či není možné, ale pokud to tam není od výrobce, chtělo by to do prostoru mezi ložiskem a guferem udělat dolů díru, aby mohla případná prosáklá voda odtéct a v prostoru nezůstávala.
https://e-shop.exvalos.cz/produkty/deta ... o-nerezove
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Souhlasím s tebou jen částečně , páka nevyváženého bubnu je obrovská . Dále je to ale stejné , sleví ložiska a ... Končí mi BOSCH , buben má vůli na kříži . Ach jó .
Zaky

#23 Příspěvek od Zaky »

Je dost rozdíl, zda je pračka plněná předem nebo shora. U té předem plněné je zatížení ložisek, jak píšeš, podstatně větší. U horem plněné opravdu nestojí za řeč. Neřekl bych však, že ložiska předem plněných praček odcházejí nějak výrazně víc. Možná dokonce naopak. U horem plněných praček jsou zase gufera na obou stranách. Je to prostě hlavně mizerně vyrobené, jinak by to muselo vydržet navěky.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“