S: HY50-P/SP1 snímač proudu
Moderátor: Moderátoři
Valdano píše:Speciálně na toto to opravdu v pohodě stačí.
Ne, nestačí. Prostě napatlat na elektroniku acetický silikon je prasárna nemající hranic. I programátoři by se měli zajímat o jiné sféry...
Lukopren S3782 nebo S5296 je dobrá volba, ideální je Spinner Plast 2000 (už jsem tu o tom psal).
Jinak je třeba důkladně analyzovat, jakého typu je ten původní povlak. Protože silikon bude držet jak na silikonu, tak na čemkoliv jiném, naopak na silikonu bude držet pouze silikon (tedy nelze na něj použít třeba ten výše zmíněný polyuretan).
Ten PU (onen uváděný typ) je po zreagování docela tvrdý, osobně bych dal přednost silikonu, protože nebude mít tendenci "rvát" součástky z DPS apod. Ona kabelová spojka má přece jen "poněkud" jiný charakter než SMD na DPS...
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Tušíš něco o výkonové zátěži a pulsech na těch odporech? Přesnější bývají tenkovrstvé (proti tlustovrstvým - thick film) i když více háklivé na přetížení, okolní agresivní látky atd.
Hodnotu můžeš vybírat až z řady E96 / E192. Věřím, že tam už najdeš vše potřebné...
Anebo vzít odpor zaručeně větší o 100, 200 ohmů a pak k tomu dle potřeby připlácnout paralelně odhadem 100k - 1M, ty by mohly stačit z řady E12.
Nebo sériovou s přeškrábnutím přívodního spoje a tamním použitím nějakého menšího rozměru, pokud to fyzicky lze. Popř. ty dva sériové s menším tělískem dát rovnou místo 1206 (0603 je délkově právě poloviční).
Trochu hodinařina, ale dá se.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Zbyla mi celá kartuše 310ml, dělal jsem 9 snímačů, takže jsem nespotřeboval skoro nic. Kdyby někdo chtěl, tak mu ji za stovku přenechám, Brno Medlánky.