Nokia 6303 OS

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
houmr

Nokia 6303 OS

#1 Příspěvek od houmr »

Začalo mi zlobit sluchátko na mé Nokii 6303 (funguje jen hlasitě na repro). Tak jsem ze šuplíku vytáhl jinou a myslel jsem že probém je tím vyřešen. Přes Suite jsem zazálohoval starý a obnovil v novém. A pak jsem zjistil, že ta náhradní Nokie je od O₂ (ta moje od Vodafone) má úplně jiné MENU a hlavně nepodporuje šablony v SMS. Lze nějak snadno přehrát OS, aby se ta 6303 od O₂ chovala uživatelsky stejně jako ta od Vodafone?
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Když si stáhneš cracknutý Phoenix, a balíkk všech firmware pro konkrétní model, tak si pak v Phoenixu můžeš změnit Product Number (sedmimístné číslo, je na nálepce pod IMEI), potom se ti do telefonu nainstaluje požadovaný firmware (podle toho původního telefonu).
Určitě existuje i jiný způsob, ale já už do toho delší dobu nedělám, tak nevím.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
dj_Paul

#3 Příspěvek od dj_Paul »

a nebylo by jednodušší přehodit reproduktory?
houmr

#4 Příspěvek od houmr »

Reproduktor funguje dobře, zlobí sluchátko. Telefon jsem měl rozebraný (ten náhradní) a nepodařilo se mi zjistit co z toho vlastně sluchátko je. Audiosignálem jsem identifikoval jen ten reproduktor (nen je namířen na druhou stranu, vedle objektivu, ale nic dalšího se mi tam nerozehrálo. A bez jistoty nechci ten současný telefon rozebírat.
dj_Paul

#5 Příspěvek od dj_Paul »

houmr

#6 Příspěvek od houmr »

Děkuji za odkaz, tohle s ohledem na rozměry, zezření a tím že to na jack nehrálo jsem považoval za vybrační motůrek. Tak to v pondělí vyměním a dám vědět.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“