Ako správne opláštiť vstavané WC?
Moderátor: Moderátoři
Ako správne opláštiť vstavané WC?
poradíte, či je potrebné použiť na opláštenie geberitu dve vrstvy sadrokartónu, alebo stačí jedna?
na sadrokarton ešte pôjde obklad, tak sa chcem poradiť, či sú napriek tomu nutné 2 vrstvy.
dakujem.
- vasekpetr1
Za pár rokov tam prenikne vlhkosť a v tom papieri sa začnú množiť baktérie a plesne... a môžeš použiť aj ten najzelenší - do vlhka - sadrokartón - nezabrániš tomu.
Radšej si kúp o 1,5+m² obkladu viac a uchovaj si ho...pri nejakej nepredvídanej príležitosti (zlomí sa, praskne nejaká obkladačka), alebo výmena celého zariadenia, nebudeš musieť rekonštruovať od piky celý hajzlík. Lebo taký obklad už po pár mesiacoch nemusíš zohnať.
Nie som zástancom sadrokartónovej technológie - a tobôž nie tam kde je sústavná vlhkosť...
Vyzerá to síce "pekne, rovné, hladké... ale čo je za pár rokov za tým???
Dokonalá stavba neexistuje... vždy sa nájde niečo pre/proti...
A akákoľvek dutina v stavebnej konštrukcii nerobí dobrotu... len sa na to nejako zabúda už pri projekcii... To je môj názor..
- vasekpetr1
podla mna sa tie 2 vrstvy odporucali kvoli tlaku wc misy, ale myslim, ze keramicky oblak doda dostatocnu odolnost voci tlaku.
inak ma este zaujal technicky list Rigips, kde ak to dobre citam, tak je velky rozdiel v instalacii platne zvysle a vodorovne:
Kód: Vybrat vše
Pevnosť v ohybe, L (N) ≥ 610
Pevnosť v ohybe, T (N) ≥ 210
Pevnosť v ťahu – kolmo k vláknam dosky (MPa) 1,0 – 1,2
Pevnosť v ťahu – rovnobežne s vláknami dosky (MPa) 1,8 – 2,5
Pevnosť v tlaku – kolmo k vláknam dosky (MPa) ≥ 6,8
Pevnosť v tlaku – rovnobežne s vláknami dosky (MPa) ≥ 2,4
Pevnosť v šmyku – kolmo k vláknam dosky (MPa) 3,0 – 4,5
Pevnosť v šmyku – rovnobežne s vláknami dosky (MPa) 2,5 – 4,0
Modul pružnosti v ťahu za ohybu – kolmo k vláknam dosky (MPa) ≥ 2 200
Modul pružnosti v ťahu za ohybu – rovnobežne s vláknami dosky (MPa) ≥ 2 800
co som nasiel videa a navody na internete, tak okrem postupu na hornbachu, vsade vidim len jednu vrstvu.
.Okolité murivo nemalo žiadnu šancu niečo také udržať..drolilo sa už pri špatnom pohľade... Užívateľ ešte žije... má ľahko cez 170kg a záves drží bez známok poškodenia... len sa čudujem, že to tá mysa zvláda
Nedoporučuji spoléhat se na to, že se poleze jenom k příslušenství přístupnému zepředu. Vloni jsme měli prodojený byt. Sousedům o dvě patra výš praskla nádržka Geberitu. Než se podařilo přesvědčit je, že je to opravdu od nich (muselo se to u nich celé rozbourat), proteklo přes byt nad námi a přes nás do sklepa několik kubíků...