Jaký kabel k vysavači
Moderátor: Moderátoři
Jaký kabel k vysavači
Budu k vysavači (Vorkwerk) dávat nový delší kabel (dvoužilový). Jaký průřez vodiče mám zvolit, když kabel bude dlouhý 5 m a vysavač má výkon 900 W?
Díky.
- serviceman
mi-ro píše:Já bych dal 3x2,5. CYKY.
On nevyrába predlžovačku a ešte s CYKY ??... vymieňa prívodný kábel k vysavaču, ktorý má aj pôvodne dvojžilový kábel možno 2x0,75-ku.. to už rovno nech si natiahne "haverunku" !! (- pre nebaníkov - kábel priemeru ruky chlapa pre napájanie dobývacieho kombajnu)
Sice nvm o jaký typ vysavače se jedná ale Vorwerky mívají kabel namotaný ručně na dvou háčkách na držadle. Orig. kabel má zvláštní koncovkou která se zacvakne do držadla vysavače. Jsou asi tři nekompatibilní typy koncovek a různé délky kabelů.serviceman píše:Takový, který se vejde na navíjecí buben.
- monterjirka
Za druhé k vysavači patří dvojžílové provedení s kulatou 10(16)A vidlicí se dvěma 4mm kolíky a s výřezem pro ochranný kolík zásuvky.
A za třetí https://www.provysavace.cz/napajeci-kab ... e-x2s12281
Vorwerky opravdu nemají naviják. Ale ten co máme doma má myslím kabel pevně vyvedený bez konektoru. Sakra, že bych to někdy zkusil rozebrat?
Mi-ro si dělá s CYKYnou prdel, copak jsem jediný kdo to poznal?
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=96956
Bavil jsem se o těch vidlicích s panem inspektorem. On měl pravdu v tom, že zatímco flexo je schválený jako komplet výrobek, tak montáží vidlice ten výrobek teprve vyrábíš. A nikde není zaručeno, že se ti podaří dodržet třeba odolnost proti vytržení (ta se u flexa zkouší při schvalování). Taky se dělená vidlice snáz rozbije než zalitá. Takže ano, ono se dá nabastlit kdeco, a nebát se toho. Pokud přesně víš co děláš. Ale zase není dobré riskovat že to nějaký kutil zvorá. Takže to radši nikomu neradím. Nehledě na to, že hotový flexo vyjde na stejný peníze jako kabel a dělená vidlice.
(Do toho teď zase hážou vidle prodejci levnýho šmejdu, kde najdeš u trojžílovýho flexa fázi na žlutozeleným vodiči.)
A kutilmile - nelituju tě