Jaký kabel k vysavači

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ransom

#16 Příspěvek od ransom »

Za jednoznačný znak profesionálního nářadí považuju dlouhý gumový kabel. Nikoli nápis na těle.
Prošly mi rukama strojky slovutné značky, deklarované jako "profi" s tvrdým tenkým PVC kabelem o délce 1,5 m. U jiných kusů jiných značek najdeš třeba 4m gumové ohebné flexo. Nebudu jmenovat.
No ale flexa není vysavač. Je to tu o vysavači, ne?
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

Ta příklepovka je 500W KRESS, mám ji už skoro 30 let a dá se říct, že jsem s ní spáchal prakticky celý prvotní zabydlení a adaptace bytu v paneláku. Tipuju, že to je rebrandovanej Bosch a ani v těch 90.kách když jsem si ji kupoval to nebylo laciný zboží z hyper-super. Je 2x opravovaná, jednou mi místní vrtačkoservisák Tonda König nechával převinout statorovou špulku kvůlivá uklepanýmu přívodu a podruhý jsem si v ní sám měnil od něj koupenej regulátor. Je normálně běžně funkční, jen už by po všech těch odmakanejch hodinách potřebovala nový ložiska na sklíčidle - při upnutí do stojanu má cca 2-3 desetinky vakl a už není tak přesná jako když byla nová ... Kabel k ní byl 2x1 v PVC, teď je tam 2x1,5 taky v PVC, do mrazu ji netahám, na domácí kutění byla luxus, vrtal jsem s ní i 12mm díry na hmoždiny, samozřejmě postupně 6-8-10-12 ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#18 Příspěvek od ransom »

A za celou dobu sis nedokázal vyměnit šňůru za delší.
Jak to souvisí s vysavačem?
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Tím, že ta šňůra TEĎ namontovaná k vrtačce JE K VYSAVAČI ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“