Servomotor centrálního zamykání

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bitak

Servomotor centrálního zamykání

#1 Příspěvek od bitak »

Zdravím. Rád bych poprosil o typ, kde sehnat (popř. pokud by měl někdo doma) servomotor k centrálnímu zamykání? Ale pouze čtyřvodičový. Mám Š. Fabia, r.v. 2002. Z fabriky tam centrální zamykání nebylo (zjištěno dle VIN). Původní majitel si ho tam nechával doosadit dodatečně zřejmě někde v servisu. Jeden ze servomotorů začal zlobit, tak sháním náhradu. Všude na internetu jsou nabízeny servomotory pětivodičové. Nevěděl by někdo, kde sehnat čtyřvodičové provedení? Předem děkuji za odpovědi.
JirkaZ

#2 Příspěvek od JirkaZ »

A že bys dal fotky včetně detailních? Tím spíš, když jde o "něco" a ne originál?

Jinak spoustu věcí lze opravit, ohledně zámků viz třeba i příspěvky uživatele luboshajek. Pokud se jedná o motor s žádnou, nebo jen jednoduchou elektronikou, tak bych jednoznačně zkusil tuto cestu.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
bitak

#3 Příspěvek od bitak »

Fotky bych dal moc rád, ale bohužel žádnou nemám. Když jsem měl auto v servisu, tak než jsem tam dojel, dveře u byly složené. A tohle se mi rozebírat moc nechce jelikož nevím, kudy do toho. Zkoušel jsem vyhledat příspěvky zmíněného autora, ale nedaří se. Někde dělám chybu, ale nemohu přijít na to kde
JirkaZ

#4 Příspěvek od JirkaZ »

Takže to řešil či ještě bude řešit servis a ty jim jen sháníš to "něco" bez bližších informací?

No tak hodně štěstí...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Cowley

#5 Příspěvek od Cowley »

A jsou to přední nebo zadní dveře?

A když přední, tak řidič/spolujezdec?

A pokud přední, šlo ovládat dveře také klíčem a ostatní motory se pak přidaly?

A ovládal motory také alarm?
bitak

#6 Příspěvek od bitak »

JirkaZ píše:Takže to řešil či ještě bude řešit servis a ty jim jen sháníš to "něco" bez bližších informací?

No tak hodně štěstí...
Ano řešil to servis. Ale jelikož mi řekli, že to čtyřvodičové neseženou, snažím se sám
Naposledy upravil(a) bitak dne 06 čer 2024, 20:29, celkem upraveno 1 x.
JirkaZ

#7 Příspěvek od JirkaZ »

bitak píše:Zkoušel jsem vyhledat příspěvky zmíněného autora, ale nedaří se. Někde dělám chybu, ale nemohu přijít na to kde

Omlouvám se, mělo být hajeklubos, tedy tyto příspěvky.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

bitak

#8 Příspěvek od bitak »

Cowley píše:A jsou to přední nebo zadní dveře?

A když přední, tak řidič/spolujezdec?

A pokud přední, šlo ovládat dveře také klíčem a ostatní motory se pak přidaly?

A ovládal motory také alarm?

Jedná se o přední dveře. Oboje měly shodné servo. Technik v servisu po několika pokusech prohodil serva mezi sebou a vypadá to dobře. Ale při představě, že jedno z nich odejde chci mít náhradu.

Oboje dveře šly ovládat klíčkem
Cowley

#9 Příspěvek od Cowley »

Tak alespoň fotku nebo označení nějaké řídící jednotky. Může být v motorové části nebo pod kastlíkem spolujezdce.

Ještě jsem se ptal, zda s motory hýbe alarm (při zapínání/vypínání alarmu)?

Do Fabie se dělalo zamykání třeba CL-302FB, ale to mělo motory 5 a 2 drátové.
hajeklubos

#10 Příspěvek od hajeklubos »

Zdravím EB.
Dodělávaný centrál na Fábii jsem bohužel nikdy neopravoval. Pouze z principu 20let oprav autozámků bych se mohl vyjádřit jak bych na to šel. Protože patřím patrně mezi několik posledních žijících bastlířů v této republice bude můj pohled trochu zkreslený principem rozebrat na prvočinitele a pokud to jde tak oprava. Výměna za nové v nejhorším případě. Také v tomto případě nevím jak dalece jsi ochoten nebo schopen do toho vletět. Základem jak se k pohonu dostat bude třeba můj článek o stahovačce okna Fábia. Je tam popsáno dost podrobně jak se do dveří dostat a různá úskalí. Potřebuješ se prostě dostat k pohonu, rozebrat motorek, dostat se na uhlíky a vyčistit komutátor. Nic jiného tomu nebude. V každém případě bych sundal tapec dveří, to je pár cvaků a šroubů. Pohon by mohl být už tam. Budeš to držet v ruce a vědět co v nejhorším případě sehnat.
Tak ti přeji hodně úspěchu a neboj se do toho vletět, je to jenom Fábie. Mam ji taky, 16V.
Dej vědět jak to dopadlo. Je to info pro ostatní stejně postižené.
Luboš
bitak

#11 Příspěvek od bitak »

to Cowley: Auto žádný alarm nemá
to hajeklubos: Já se do toho sám určitě pouštět nebudu. Necítím se na to
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“