"Kurvítko" v přístroji?
Moderátor: Moderátoři
"Kurvítko" v přístroji?
-
petrfilipi
mi-ro píše:Jo, třeba. U pily potřebuješ min 500W, spíš mnohem více. To ale baterie nedá....
Ale dá. Jen je třeba víc zašmátrat v portmonce. Mám tuhle Dewalt pilku a naprostá paráda. Na upižlání sem tam nějakejch větví ideální. I sem s ní skotil švestku s průměrem kmene asi 25cm. To už bylo trápení, ale dala to. Pak jsou ještě dvoubateriový modely...
Už jsem jednu opravoval. Ojeté kartáče do ztracena. I když tam byly uhlíky.petrfilipi píše:Jako třeba ty malé motorové pily na větve. To si fakt někdo myslí, že to něco vydrží? Odejde to mechanicky i elektricky.
A samozřejmě volba podle účelu. Pro použití jednou do roka na půl hodiny určitě nebudu držet benzínovku. A při motání nahoru po stráni, na žebřík ani do křoví určitě nebudu tahat kabel.
Slušný aku nářadí samozřejmě neco stojí. Vyplatí se mít všecko na jeden systém a jednotlivé nářadí kupovat bez baterky a nabíječky.
Zmíněného DeWalta potvrzuju. Na jednu (!) baterku o pouhých 18V/2Ah od vrtačky za deset minut pokácený a naporcovaný smrk o 25 cm u paty.
S toutéž baterkou ve vrtačce namíchám tři 15l kýbly betonu.
S toutéž baterkou oběhnu zahradu a oberu plotostřihem křoví a živý plot.
Baterky mám dvě, ale málokdy potřebuju obě. A za pár korun adaptér s vývody pro napájení čehokoli jiného.
Partnerka si k Vánocům přála akupilku, Lidl jí přání splnil... řeže s ní větve, tůje a co jí napadne. Já jsem s ní už uříznul vodovodní železnou trubku (kam by jsem se s ničím jiným nevešel), a mladej s ní řeže neustále (radši ani nechci vědět co).
Výrobci vyrábí jen to co lidé chtějí, pravda, ale někdy jim výrobci nařizují co mají chtít.
Jinak bych spíše mluvil o "řízené životnosti výrobku", aneb kvalita komponent z nichž je výrobek sestaven je adekvátní morálnímu zastarávání výrobku v čase a zároveň odpovídá jeho cenové kategorii.
Životnost současných "akuvýrobků" s příchodem lithiových baterií podle mne mnohonásobně stoupla a díky jejich poměru váha a cena versus kapacita vlezla i do segmentu, kde by to s olovem nebo kadmiem nebylo reálné.