Pohybující se membrány...problém?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ZdenekHQ »

To je tím, že já plácnu první řešení, co mě napadne, zatímco ty to bereš správně a zeširoka s veškerým zdůvodněním :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Cust

#17 Příspěvek od Cust »

a co tak poslat schéma, jestli je to ročníková práce, tak tam musíš stejnak dát dokumentaci....
zkontroluj pořádně spoje kde se setkávají země, musí být spojené toliko na jednom jediném místě!!!
Mrvic

#18 Příspěvek od Mrvic »

Cust píše:a co tak poslat schéma, jestli je to ročníková práce, tak tam musíš stejnak dát dokumentaci....
zkontroluj pořádně spoje kde se setkávají země, musí být spojené toliko na jednom jediném místě!!!

dokumentaci jeste nemam,ale kdybys neco chtel tak neni problem neco poslat...
-aktivni vyhybka
-ochrany
-koncovy stupne
-zdroje
-predzesilovac
Cust

#19 Příspěvek od Cust »

nechci nic, ale když chceš poradit, tak z fotky to jde špatně
jen se hádá....
mi-ro

#20 Příspěvek od mi-ro »

Mrvic píše:
mi-ro píše:Mrvic, dostal jsi mě tím že ti vyjíždějí reproduktory. Chtěl jsem to vidět ale jde zase jen o klasiku, "pumpujou" ti kmitačkly. Možnou příčinu už rozebrali kolegové.

sorry :lol: zesak nestavim kazdej den a nevedel sem jak to popsat noo.. :D
Ber to v dobrým, mě se to stalo taky, stává se to hlavně u zesů který jsou ss vázaný, nemají vazební kapacity. Oni zato chodí od 0,1Hz. Jen si už nevzpomenu typ který jsme to kdysi dělal. Je to už 25let ..dodatek mohl to být TEXAN??
Naposledy upravil(a) mi-ro dne 21 úno 2008, 19:34, celkem upraveno 1 x.
..to bude jen ňákej odpůrek
Crifodo

#21 Příspěvek od Crifodo »

to je problém, někdo si zakládá na tom, že má aparaturu skoro stejnosměrnou, někomu to zase vadí. Je fakt, že při větším výkonu může zapumpování odrovnat uchycení kmitačky. Asi by bylo dobré mít na vstupu koncáku strmý cut-off filtr pro nepotřebné kmitočty.
paveltl

#22 Příspěvek od paveltl »

Ty tlumivky u STK vypadají moc divně. Hodně závitů slabým drátem na velkým průměru.

Jen pár připomínek spíš do budoucna:
Dva usměrňovače ve zdrojích +/- napětí jsou zbytečný, úpně stačí jeden a spojit střed vinutí.
Propojovat země bys měl hvězdicově - třeba na hlavním zdroji. Tím že máš každý zdroj oddělený a pak propojuješ moduly různě mezi sebou tam můžeš zanést hodně smyček, proto ten brum.
Součástky na DPS by šli poskládat líp, i když jen vzhledově.

Ale jinak docela slušná ročníkovka.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od zdenoeddie »

Mrvic píše:
Cust píše:a co tak poslat schéma, jestli je to ročníková práce, tak tam musíš stejnak dát dokumentaci....

dokumentaci jeste nemam,ale kdybys neco chtel tak neni problem neco poslat...
-aktivni vyhybka
-ochrany
-koncovy stupne
-zdroje
-predzesilovac

mozem Ta porposit o zaslanie na zdenoeddie@azet.sk Dakujem
Mrvic

#24 Příspěvek od Mrvic »

paveltl píše:Ty tlumivky u STK vypadají moc divně. Hodně závitů slabým drátem na velkým průměru.

Jen pár připomínek spíš do budoucna:
Dva usměrňovače ve zdrojích +/- napětí jsou zbytečný, úpně stačí jeden a spojit střed vinutí.
Propojovat země bys měl hvězdicově - třeba na hlavním zdroji. Tím že máš každý zdroj oddělený a pak propojuješ moduly různě mezi sebou tam můžeš zanést hodně smyček, proto ten brum.
Součástky na DPS by šli poskládat líp, i když jen vzhledově.

Ale jinak docela slušná ročníkovka.

Dik...
-jsou to civky 3uH,nikde sem nemoh nic najit a pak sem narazil na tohle http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?threadid=69677
-v tom hlavnim zdroji sou sice dva diodovy mustky,ale presto se celkem hreji pri plnym zatizeni,neda se na nich udrzet ruka,u toho malyho zdroje to je zbytecnost,to jo...
-brucela me akorat vyhybka,ty sem uzemnil vystupy na hl. zdroj a tadáá,ledovej klid...
-s tim rozmístěním součastek máš pravdu,nekterý desky sou nic moc,nemel sem cas si s tim nejak moc hrat
tandel

#25 Příspěvek od tandel »

Tam se musí registrovat ?
Mrvic

#26 Příspěvek od Mrvic »

tandel píše:Tam se musí registrovat ?

pokud chces videt obrazky a odkazy tak jo
paveltl

#27 Příspěvek od paveltl »

Na oteplení můstků nemá vliv kolik jich tam je. Napadlo tě že ta díra uprostřed je kvůli připevnění na chladič aby se dokázalo vyzářit odpadové teplo? Cca 2V při 20A už je dost tepla na to abys je vyzářil jen pouzdrem usměrňovače.

Pokud jsem to správně pochopil, tak máš každé vinutí zvlášť usměrněné a pak spojeno + jednoho můstku s - druhého a tím vytvořené symetrické napájení. Když spojíš střed vinutí a kraje přivedeš na usměrňovač tak dosáhneš stejného výsledku ale s mnoha výhodami:
- budeš mít polovinu tepla, protože proud do GND (střed napájení) prochází přímo z vinutí a ne přes diody.
- snížíš vnitřní odpor zdroje (v cestě je jen jedna dioda, ne dvě za sebou)
- vynecháš další zbtečnou věc, tudíž se nemůže v budoucnu poškodit když tam není
- a poslední řadě ušetříš za jeden usměrňovač
Mrvic

#28 Příspěvek od Mrvic »

paveltl píše:Na oteplení můstků nemá vliv kolik jich tam je. Napadlo tě že ta díra uprostřed je kvůli připevnění na chladič aby se dokázalo vyzářit odpadové teplo? Cca 2V při 20A už je dost tepla na to abys je vyzářil jen pouzdrem usměrňovače.

Pokud jsem to správně pochopil, tak máš každé vinutí zvlášť usměrněné a pak spojeno + jednoho můstku s - druhého a tím vytvořené symetrické napájení. Když spojíš střed vinutí a kraje přivedeš na usměrňovač tak dosáhneš stejného výsledku ale s mnoha výhodami:
- budeš mít polovinu tepla, protože proud do GND (střed napájení) prochází přímo z vinutí a ne přes diody.
- snížíš vnitřní odpor zdroje (v cestě je jen jedna dioda, ne dvě za sebou)
- vynecháš další zbtečnou věc, tudíž se nemůže v budoucnu poškodit když tam není
- a poslední řadě ušetříš za jeden usměrňovač

No tak to me je jasny vod ceho je tam dira...myslel sem ze dva diodovy mustky jsou lepsi :( ale asi ne no...kua fix to vedet driv... :?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“