Chrome OS FLEX

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Hubert_79 »

Tak si tam dej ty zlé a ošklivé desítky a máš pokoj.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
TAKJAN

#17 Příspěvek od TAKJAN »

Na W10 jsem čekal minuty, než se to rozběhlo. Na tomhle je to lepší, to je fakt. Ale stejně se stránka načítá třeba vteřinu.
matahari

#18 Příspěvek od matahari »

Jednoduše, z křápu raketoplán neuděláš a ještě po něm chceš, aby měl Google Play a uměl emulovat ARM procesory.

Typický Chrome OS běží na ARMu, tak jako Android telefony a proto na něm může běžet i Play s aplikacemi.

A Flex běží na Linuxovém jádře, viz. mé video.
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Nabeh Windows ti urychli vymena HDD za SSD.
Nacitanie webov sa nezmeni, to je hlavne vec CPU. Ale sekundu snad vydrzis...
TAKJAN

#20 Příspěvek od TAKJAN »

To Chrome OS zkusím. Procesor toho vehiklu je teda pomalejší, než v sedum let starém mobilu? Nejsem zvyklý na vteřiny :D
matahari

#21 Příspěvek od matahari »

Když pominu, jak máš na vše ortel do 2 minut, tak na Chrome OS potřebuješ zařízení s ARM procesorem. To ale nemusí být všechno, protože pro Chrome OS nejspíš bude Google zařízení certifikovat, jako to je u Androidu, kdy existuje AOSP (Android Open Source Project) a nad tím GMS (Google Mobile Services). Ale nejspíš to půjde ohnout.

Když už bys měl zařízení s ARM procesorem, jako např. Raspberry Pi, tak zase nemusíš být závislý na jednom systému viz. obrázek.

Taky existuje open source varianta a to Chromium OS, ale jak vypadá v současném stavu, bude potřeba zjistit.
Přílohy
rpi-pinn.jpg
rpi-pinn.jpg
xsc

#22 Příspěvek od xsc »

Proč tam nehodíš normální Linux, bez nějaké nadstavby od Googlu? Akorát ty 4GB paměti je dneska nic moc.
ok1hga

#23 Příspěvek od ok1hga »

TAKJAN píše:Na W10 jsem čekal minuty, než se to rozběhlo. Na tomhle je to lepší, to je fakt.

rnbw píše:Nabeh Windows ti urychli vymena HDD za SSD.

tohle mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.
v poslední době jsem "repasoval" v rodině několik NB a se systémem W10 na SSD to bylo zrychlení proti systému na HDD !
poslední co jsem dělal byl HP ProBook 6560b proc. i5-2410M, 8GB RAM r.v. 2011 . . .
po čisté instalaci W10 na SSD 128GB a přidání úložiště 1TB HDD trvá start notebooku asi 15 vteřin a vypínání asi 6 vteřin !
načítání stránek se také zrychlilo, ale záleží co to je a kde to je . . .
bastlirna se načte za několik stovek milisekud (asi 250 ms)(google.com asi 100 ms), ale třeba srágory jako Idnes, nebo Seznam se může načítat i 10 vteřin !
Cust

#24 Příspěvek od Cust »

4GB RAM je naprd, ale linux na mém R pí4 s 4 GB RAM běhá obstojně - mám na něm Xfce a OS je tuším Rasbian a paměť jsem nikdy celou nevyužil. Takže za mě, dát tam rozumný nenáročný Linux a nenáročné okna a pojede to. Ten SSD tomu samozřejmě pomůže hodně.
matahari

#25 Příspěvek od matahari »

Tyhle křápy se prodávají kolem 2tis. Když do toho nacpe SSD za 600,-, nebo ještě RAM za 500,-, tak akorát vytuní trabanta a bude se modlit, aby ten NB aspoň 2 roky vydržel a nechcípl.
Za mě absolutně zbytečná věc.

A jestli to má někde ležet např. v garáži, co by kdyby, tak si hold počká. Taky mám v garáži nějaký křáp, který bootuje z USBčka a po najetí Win7 se spustí starý VAG.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Hubert_79 »

Nedávno jsem vyhrabošil z elektroodpadu notes Sony s i5-3210M, 4GB RAM a SSD (2×64GB v RAID 0) a zkušebně jsem na to dal upravené Win 11 a jedou na tom jak z praku. Samozřejmě na tom needituju 8K videa a podobně, nicméně na běžnou práci na netu naprosto dostačující.
Jo, a nepíše se hold, nýbrž holt.
matahari

#27 Příspěvek od matahari »

Vzdávám ti hold :pray: , aby ses z toho holt neposral :toilet:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Hubert_79 »

:lol:
jamich

#29 Příspěvek od jamich »

Z prace mam zkusenost s win11 pro bezici jako virtualni pocitac s 4GB pameti, disk SSD. Bezne mam spusteno nekolik instaci visual studio 2022. Kompilace codu C# a C++ a nasledne testovani naprosto v pohode.
TAKJAN

#30 Příspěvek od TAKJAN »

Investovat se nebude ani koruna. To radši vyhodím jako dva předchozí. A dva ještě čekají. :D Ale zatím to vydrží, stejně to jen k poobědnímu kafi, kdy nemá cenu zapínat PC.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“