Plynový kotel

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ok1rz

Plynový kotel

#1 Příspěvek od ok1rz »

Chtěl bych se zeptat. Mám doma starý průtokový kotel Buderus a poslední
dobou dlouho nebo vůbec nezapaluje - nejiskří . Cca na 10 pokus se plyn zapálý a potom
běží zhruba 1 den správně , pak se doba zapálení prodlužuje. Koupil jsem novou desku a ta se chová stejně , možná ještě hůře , ale je pravda , že týden
šla OK. Nemohl by mi někdo poradit , čeho ho chytit ???
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Jedna sa o vyhradene technicke zariadenie, tak urcite to treba nechat na odbornika v danej oblasti.
kaja4

#3 Příspěvek od kaja4 »

JAKÉ JE OZNAČENÍ KOTLE -TYP A ELEKTRONIKY
HF_Tech

#4 Příspěvek od HF_Tech »

A svíčku jsi vyčistil/vyměnil?
Pokud je deska ok, tak je zašpiněné jiskřiště nebo nefunguje správně plynový ventil. Každopádně by to chtělo autorizovaného servisáka.
ondraN

#5 Příspěvek od ondraN »

Měl jsem starý Protherm se zapalovací elektronikou Honeywell a tam se začal zasekávat plynový ventil. Nejdříve neotvíral úplně vždy, pak častěji a nakonec se zasekával i otevřený, což byl docela průser.
Jak už varovali ostatní, tady je třeba vědět, co se děje a jaké to může mít následky.
pocitujlasku

#6 Příspěvek od pocitujlasku »

ondraN: ten ventil, to poznam. Babke tiez zacal najskor dlho zapalovat plyn, aj ked pravidelne kazdy rok kontrola a precistenie. Az nakoniec aj ked sa vypol kotol, tak slabo hrial dalej. Jedine co pomohlo, vypnut privod plynu a novy kotol (uz mal nejake to desatrocie).
Takze urcite by som nechal skontrolovat a neskusal tam nejake svoje opravy.
No vidis, a tak si sa bal
keemo

#7 Příspěvek od keemo »

Uvidime ci sa dockame reakcie :twisted:
ok1rz

#8 Příspěvek od ok1rz »

Kotel se jmenuje LOGAMAX ... K/28K. Problém je v tom , že uvedený kotel pro
začátek jiskření nepotřebuje plyn. Proč jsem si nepozval odborníka ? - no protože
už tady byl a stálo to 1500,- a závada se za tři dni opakuje. NĚCO ŘÍKAL , ŽE SEŘÍDIL POTENCIOMETRY - nic neseřídil , jen se kotel rozeběhl , tak , jak popisuji.A ještě si chválil , jak máme nádherný plamen, abych se ho pokudmožno nezbavoval. No , a že bych si koupil nový . Ano , jenom to údajně vyžaduje novou vložku v komíně a čekací doba je 3 měsíce. Navíc , nemám rád novou techniku-
čím novější , tím více zákeřně vyrobeno . I tak , děkuju za odpovědi a za snahu, momentálně kotel na druhý pokus startuje a pak zase jde chvilku normálně.
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Odborník, po jehož zásahu se závada za tři dny opakuje, si nezaslouží nic jiného, než muset zasáhnout znovu, dobře a bezplatně.
ondraN

#10 Příspěvek od ondraN »

Jestli je to ve ventilu, tak se většinou musí vyměnit celý blok a to je dost nákladné. Až bude mít kotel problémy, zkus na tu armaturu lehce zaklepat. pokud to pomůže, je problém ve ventilu.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“