Výroba kompletního svazku
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Dneska - náš technik má zásady: Pneu, podvozek, řízení, brzdy musí být naprosto OK. Rozměr kol-možná malá diskuse. Všechny světla musí fungovat. Žádný zjevný prasárny, zatmavení, blbý žárovky atd. Ostatní se dá domluvit. S emisema nikdy nebyl problém. Všichni to respektujeme a netroufnem si odmlouvat
Upravil sem malůvku - zem dycky povede ke světlum tlustá (počítám 4mm drát) a u světel se rozdvojí a 2.5mm ke každýmu spotřebiču; relata od světel sem hodil zpět do rozvaděče a tím to asi hasne. Dopočítám nějak pojistky a začnu pomale vyrábět... pokud teda nikdo nic zlýho nevidí
TAKJAN píše:Dneska - náš technik má zásady: Pneu, podvozek, řízení, brzdy musí být naprosto OK. Rozměr kol-možná malá diskuse. Všechny světla musí fungovat. Žádný zjevný prasárny, zatmavení, blbý žárovky atd. Ostatní se dá domluvit. S emisema nikdy nebyl problém. Všichni to respektujeme a netroufnem si odmlouvat
ano, tak jak píšete by to mělo být a myslím, že nikdo by s tím neměl problém. Ale to bohužel realitě uplně neodpovídá..
Takže bacha!! Pojišťovna se může chytit každý kraviny, kterou vám STK "spěchající na oběd přehlédne".
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:Pokud budeš mít na autě byť i jen jednu gumu s některým indexem nižším než je předepsanej
Když tam bude mít originál rezervu typu "kolo z koloběžky", tak ne. Ta je schválená.
To tebou napsaný rozhodně není pravidlem, měl jsem pár pojistných událostí (typu srážka se zvěří, nedobrždění auta za mnou apod) a fakt nikdo gumy neřešil. Myslím, že tohle nebude pojišťovna řešit u škod v řádu desetitisíců až nižších statisíců.
rnbw píše:Staci nalepit niekam k vodicovi stitok, ze su osadene pneumatiky s max. rychlostou xxx km/h.
To platí jenom pro zimní, když se v příslušným indexu nevyrábí. Dělal jsem šéfa dopravy, na Superby zimní byly jenom v nižším indexu a odmítl jsem dát řidičům na palubku lístek "Omezená rychlost na 210 km/hod". Jak jsem je znal, tak by to ukazovali policajtům při každým překročení 130 - já nic, to šéf mi to dovolil.
Asi máš dobrou posichrovnu. Členovi rodiny nechtěli z POVka viníka (posichrovna ČPP) zaplatit na parkovišti super-hyper odratý auto, protože byl březen a on už na něm neměl zimní gumy. A bylo jim srdečně jedno, že v době kdy k dotyčný události došlo, byla teplota +12°C a sníh v tu dobu už byl v Evropě leda na Špicberkách. Musel jim přes právníka poslat předžalobní výzvu doplněnou výhrůžkou prezentace kauzy v médiích, protože zákon jasně definuje podmínky, kde a kdy jsou zimní gumy povinný - ani jednu z nich auto postavený na vyhrazeným parkingu před krámem nesplňovalo. Ale hádat se o náhradu v řádu nižších desetitisíců českejch kulatejch chtěli do krve. Ne, posichrovny už tady dávno nejsou pro lidi, posichrovny už léta dělají výhradně jen a jen na sebe (a pod sebe i pro sebe) a klient je pro ně jen zdroj příjmuj, nikoli zájmovej subjekt, o kterýho se mají v případě nouze postarat. A běda tomu, kdo na tenhle fakt zapomene.Hubert_79 píše:...
To tebou napsaný rozhodně není pravidlem, měl jsem pár pojistných událostí (typu srážka se zvěří, nedobrždění auta za mnou apod) a fakt nikdo gumy neřešil. Myslím, že tohle nebude pojišťovna řešit u škod v řádu desetitisíců až nižších statisíců.