barevné fleky - AOC 9klr+

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaO

barevné fleky - AOC 9klr+

#1 Příspěvek od HonzaO »

Může mi prosím někdo pomoci s diagnostikou téo závady?:
monitor AOC 9klr+ ( 3,5 roku starý) vykazuje barvné fleky - od zelené přes žlutobílou po fialovou - zejména po okrajích obrazu - střed je OK. Demagnetizace nepiomáhá ( lupnutí je slyšet, obraz se zachvěje, zmněa žádná) monitor jsem na víc jak 24 odpojil od el. sítě, zkoušel jsem jinou grafiku - bez výsledku. Může se jednat o poruchu demag. obvodu?díky za radu.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Obrazovka šla do věčných lovišť. Bude deformovaná maska.
Corp

#3 Příspěvek od Corp »

Podobný fleky dělá když se k obrazovce přiblíží magnet třeba z reproduktoru,ale to se dá tím magnetem zas trochu spravit.JEZEVEC:pokud je to zničená maska,tak příbližování repráku to může taky zničit,je to možný?
Hill
Administrátor

jo, dá

#4 Příspěvek od Hill »

Jo, dá se zničit: magnet z repráku je natolik silný, že skutečně může způsobit trvalou a nenapravitelnou deformaci masky.
daton

#5 Příspěvek od daton »

No ale magnety reproduktorů mají dost často vlasní uzavřený okruh siločar a jejich vyzařování bývá male a navíc se vzdáleností exponenciálně klesá a bedýnky mají magnet od stěn vzdálen až několik centimetrů. Tak že zmagnetování masky ano určitě, deformace masky spíš asi ne jen kdyby se magnet přiblížil do velmi těsné blízkosti obrazovky. Maska je navíc deformovaná z výroby mírně cylindricky dopředu tak že deformnace masky by byla spíše možná ze zadní strany obrazovky a nebo pokud by maska nebyla z výroby řádně upevněna v rámečku např by byl špatně udělaný svár.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“