P: proudový chránič s jističem -Siemens - 6A
Moderátor: Moderátoři
P: proudový chránič s jističem -Siemens - 6A
Jednopólový. Fíčko.
K chrániči je přidán pomocný proudový spínač 5ST3010 který lze samozřejmě odpojit.
2.000,- Kč
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
ta vypínací spoušť je hezká a určitě to stávalo k tomu ranec, ale na co by to dneska někdo měl u 1f, tím se obvykle shazujou 3f hlavní (velký) vypínače
Já vám to věřím, nicméně vám nic nevnucuji.
Když o chránič zájem nemáte tak nechte být.
Nebo pokud byste ho rád získal ale jen zkoušite taktiku slevy tak mohu doporučit raději nákup nového. A pokud by to měl být zrovna Siemens tak nové mají v Elfetexu.
třeba zde:
https://www.elfetex.cz/catalogsearch/re ... ns+5SU1354
Tedy postavíte bytelnou skříňku do které namontujete komplet rozvody pro filtraci, vzduchování, sycení CO2 a osvětlení a na to je těch 6A pro jištění dostačující.
Ten proudový spínač je vhodný například k tomu abyste při výpadku obdržel (po patřičném vybavení obvodu) SMS že vám nejdou filtry nebo topení a pod., což je velmi nebezpečná záležitost.
Takto se to montuje už léta a prostě to někdo rozhodl.
I já mám na svém domácím kompletu (mám dvě akvária) kombinovaný chránič s jističem.
Když se tato kombinace vyrábí a prodává už mnoho let tak to nějaký význam asi má.
Možná ne pro bytové rozvody ale jak vidíte využití to má v jiných obvodech.
Robino píše:Sám nevím.
Takto se to montuje už léta a prostě to někdo rozhodl.
I já mám na svém domácím kompletu (mám dvě akvária) kombinovaný chránič s jističem.
Když nevíš, tak nevíš, nic se neděje. Zajímalo mě spíše to, jestli tam u toho je nějaký prokazatelný účel než to mít zvlášť. Doma máš potom tedy dva chrániče? Na akvárka zvlášť a na elektřinu v koupelně zvlášť?
Po rekonstrukci koupelny, kuchyně a chodby byl chránič instalován jen pro tyto nové obvody ale původní zásuvkové a světelné obvody jsou bez chrániče, takže na akvária mám v obvodu jen jeden chránič. Přímo v elektro instalaci akvária.