Blbosti v návodu k použití?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hape
Kontaktovat uživatele:

Blbosti v návodu k použití?

#1 Příspěvek od Hape »

Koupil jsem si PMR vysílačku napájenou Li-ion akumulátorem. Koupil jsem jí na Allegru z Polska, takže nemám návod v češtině, ale stáhnul jsem si originální návod v angličtině z webu výrobce. Teď si ten návod překládám za pomoci Google překladače a Deepl překladače a narazil jsem podle mně na blbosti ohledně nabíjení Li-ion akumulátoru.
Píše se tam mimo jiné:
G13 is equipped for using a 7,4V Li-ion rechargeable battery pack,...
For maximum battery life, we recommend you to charge the battery pack when G13 is swtiched off and the battery pack is fully discharged.

Což je přeloženo asi takto:
G13 je vybavena 7,4V li-io akumulátorem,...
Pro dosažení maximální životnosti akumulátoru doporučujeme nabíjet akumulátor, když je G13 vypnutá a akumulátor je zcela vybitý.

Úplně se mi nelíbí ta druhá věta, zejména její poslední část kde píšou, že se má nabíjet až zcela vybitý akumulátor. To podle mně platívalo pro NiMh akumulátory ale u Li-ion je to zbytečné, řekl bych až škodlivé.
Co si o tom myslíte vy? Mám to správně přeložené?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Jednoduchá odpověď: ÚBB (Úplně Blbá Blondýna) v kanceláři absolutně bez mikrominiaturního náznaku pochopení elektroniky "zrecyklovala" starší návod, určenej pro páječku nebo i jinej libovolnej aparát napájenej NiCd/NiMH baterkama ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pocitujlasku

#3 Příspěvek od pocitujlasku »

Neries, nabijaj podla potreby, poznam ludi, ktori si aj z notebooku vyberaju baterku, aby im dlhsie vydrzala a menili ich potom castejsie ako ja, ktory neriesil kedy pripojit nabijacku.
No vidis, a tak si sa bal
Mysteri

#4 Příspěvek od Mysteri »

Obe odpovede sú správne.... 8-)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“