Ukončení pojištění Carlife
Moderátor: Moderátoři
Ukončení pojištění Carlife
https://www.defendinsurance.eu/cs/cz/ca ... cz_2021_12
Edit: Našel jsem i nějakou diskuzi kde někdo píše že kdybych to chtěl zrušit že musím zaplatit tu částku co za mě zaplatil dealer. V mém případě 20 000. Už je mě z toho fakt zle.
To že pouze nezaplatíš, se ti nemusí vůbec vyplatit. Dávej pozor, aby ti nevznikl ani jeden den, kdy auto není pojištěné. Za 5-10 let by se ozvala ČKP, a chtěla by spoustu peněz.
Výpověď pojistníka ke konci pojistného období.
Vaši výpověď musíme obdržet nejpozději 6 týdnů před koncem pojistného daného období, jinak pojištění zaniká ke konci následujícího pojistného období
Vrácení 20 000Kč by se snad mělo týkat pouze snahy zrušit pojistku v "1.pojistném období". Proto ji taky dali tak nesmyslně vysokou. A stejně si ji zaplatil ty.robo píše:...Edit: Našel jsem i nějakou diskuzi kde někdo píše že kdybych to chtěl zrušit že musím zaplatit tu částku co za mě zaplatil dealer. V mém případě 20 000. Už je mě z toho fakt zle.
Termíny si musíš hlídat a nedat výpověď ani brzy ani pozdě. Jsou to šmejdi a mají to zmáknuté.
To vypadá podezřele. Pokud nám nepošlete správným způsobem výpověď, že končíte, tak končíte. Aby někde jinde nebyla pasáž, že pojištění sice zaniká nezaplacením, ale to tě nezbavuje povinnosti platit dál k pokrytí nějakých pochybných nákladů spojených s "neřádným" ukončením. U firem namočených v této akci bych se vůbec nedivil.Vaši výpověď musíme obdržet nejpozději 6 týdnů před koncem pojistného daného období, jinak pojištění zaniká ke konci následujícího pojistného období
Doporučil bych si uvědomit, že na první rok byla zaplacena daná částka a uplynutím smlouvy ke konci smlouvy tato prostě končí a nikdo nemá nárok vymáhat zpětně danou úhradu za ten první rok, který byl dle smlouvy prostě splněn dnem konce smlouvy. Je to prostě jen smlouva na určitou dobu od-do a konce smlouvy prostě končí. Je celkem jedno, kdo stávající smlouvu uhradil.
Automatický přechod na placený další rok může vznikat jen u smlouvy, kde je doslova napsáno, že musí být před koncem daná výpověď v termínu jako je např. u smlouvy zákonného pojištění apod.
Nic neplať a další smlouva platná nebude. Stávající smlouva končí (i dříve! ) nájezdem km, které sice nemáš, ale zároveň končí dnem konce smlouvy. Jestli někdo platil tu pojistku na ten 1. rok a tys mu to v prodejní/kupní ceně vlastně zaplatil, tak je to v pořádku. Pokud jsi to jakože neplatil a on by teď chtěl tu pojistku zaplatit zpět a v prodejní/kupní smlouvě to nebylo napsáno, tak se dopouští trestného činu. Při prodeji auta s nějakým dluhem/závazkem (např. na pojištění) by to mělo být ve smlouvě ošetřeno, jinak bys jim taky mohl auto vrátit a chtít peníze ihned zpět (dobré řešit s právníkem).
A kutilmile - nelituju tě