Z dioda
Moderátor: Moderátoři
Z dioda
Mám zde součástku a potřebuji pomoci s její identifikací. Je to zenerova dioda ( podle označení na PCB ZD) a má růžový nebo fialový pásek označený katodu. Její tvar je jako běžná dioda. Na těle má značení XX a na protější straně číslo 27.
Díky
ZVUK2000 píše:Je k té zenerce zapojený paralelně elyt? A na jaké napětí?
souhlas paraelně elit, hodnota není možná určit. V serii s ZD je i výkonový odpor 220 ohm.
Celý ten bateriový napajecí obvod je spojen s obvodem magneta, který vyrábí střídavý proud, jde o nějaký druh udržovacího obvodu. Tento obvod umožňuje po roztlačení provoz motorky bez baterie. Takže součástí řídící jednotky je i stabilizační diodový můstek, který střídavé napětí usměrňuje. Tipoval bych že ZD bude určena jako stabilizátor právě pro napětí z magneta.
Super moc díky ti. Je to velmi podobné. Ano všeobecně se tomu říká tranzistorové zapalování byť prvek který dává zdroj impulzu na cívku je tyristor.
Tady mají ZD 30 V tj ta moje 27 V bude asi reálná. Dokonce sedí i některé barvy vodičů.
Jen bych poprosil zda by mi někdo mohl vysvětlit přesnou funkci. Vím, že pickup je zdroj pulsu, ten by měl ovládat tyristor?
Není mi totiž jasná jedna věc, dle schématu (blokové) k zapalovací cívce vedou dva vodiče, černý GND a oranžový +. Nejde mi do hlavy jak to celé spíná.
díky moc