Aukro se dál "vylepšuje".

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nokijec

#31 Příspěvek od nokijec »

To je snad logický nabízím v Kč dostanu zaplaceno v Kč.To samé v SVK v EUR.
Když budu chtít Eura musím nabízet na slovenském Aukru se slovenskou registrací.
Naposledy upravil(a) nokijec dne 22 čer 2024, 23:11, celkem upraveno 1 x.
tomasjedno

#32 Příspěvek od tomasjedno »

Logicky když prodám něco na eurovém trhu a zprostředkovatel zkásne kupujícího v €, neexistuje důvod, proč by mi nemohl zinkasovanou částku poukázat v té měně. Ta měna je u nás legální, firmy v ní mohou platit zaměstnance a vést účetnictví, a převod stojí stejné peníze jako v korunách (tj. zpravidla nic).
O čem tady od začátku píšu je to, že pod líbivým heslem ZAPLATÍME ZA VÁS… Aukro ke službě zprostředkování prodeje na SK vnucuje doprovodnou službu konverze měny, o kterou prodávající třeba vůbec nestojí, a navíc v ne zrovna příznivém kursu.
ransom píše:No tak tam nenakupuj ani neprodávej.
Už asi 4 roky Aukro docela úspěšně ignoruju, tak na tom asi nebudu nic měnit :D
Naposledy upravil(a) tomasjedno dne 22 čer 2024, 23:49, celkem upraveno 1 x.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Hubert_79 »

ransom: Tak. Ale některým to nevysvětlíš...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ZVUK2000

#34 Příspěvek od ZVUK2000 »

nokijec píše:To je snad logický nabízím v Kč dostanu zaplaceno v Kč.To samé v SVK v EUR.
Když budu chtít Eura musím nabízet na slovenském Aukru se slovenskou registrací.

To tak není. Pokud máš korunový účet a podáváš v eurech, přijdou na účet koruny. To samé opačně, někdo prodává v eurech a tobě jako kupujícímu ztrhnou z účtu koruny. Dalším příkladem je snad platba kartou v zahraničí nebo turistů u nás doma.
tomasjedno

#35 Příspěvek od tomasjedno »

Jednou jsem si pěkně naběhl se Zásilkovnou. Posílal jsem na dobírku na Slovač balíček, Zásilkovně jsem dal číslo eurového účtu, Zásilkovna zkasírovaná eura zkonvertovala na koruny (za těch 2,5% srážky), ty poslala na účet a banka to zase zkonvertovala zpátky na eura (za další 2% srážky) :D

P.S. Přestože Zásilkovna v potvrzovacím mailu doslova uvedla “Částku … € Vám převedeme na účet ….”, tak reklamaci neuznala. Od té doby jsem přes ně už nic neposlal, a dá-li Bůh, ani nepošlu.
Pikofarad

#36 Příspěvek od Pikofarad »

Aukro hlavně "vylepšilo"ochranu kupujícího,kdy si za to účtuje celkem pěkná procenta. Kasíruje tak prodejce i kupujícího
matahari

#37 Příspěvek od matahari »

Není se čemu divit, provoz a reputace něco stojí.
Např. na Bazoš jsem dal tak před 3/4 rokem inzerát a do čtvrthodiny mi přišla zpráva od prvního zájemce, což bylo divné. Když jsem začal pídit po telefonním čísle, tak jsem zjistil, že je profláknuté a zkouší to na lidi, že jim určitě zaplatí, jen ať to hned pošlou apod. Evidentně skenují nové inzeráty a mají na tom postavený podvodný kšeft.
ransom

#38 Příspěvek od ransom »

Norbert 68:
Ale zkusit to můžu, ne?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Hubert_79 »

Sysifos též valil balvan do kopce stále a opět... :P
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
xsc

#40 Příspěvek od xsc »

Pikofarad píše:Aukro hlavně "vylepšilo"ochranu kupujícího,kdy si za to účtuje celkem pěkná procenta. Kasíruje tak prodejce i kupujícího
5%, což fakt není málo.
ondraN

#41 Příspěvek od ondraN »

Když jsem před pár dny něco kupoval, tak jsem měl možnost si zvolit, jestli chci ochranu (s příplatkem) nebo ne (bez příplatku). Jako prodávající platím pouze procenta z ceny, což se delší dobu neměnilo.
Takže je to jen o tom, jak si to zvolím, ne že mi to tam dá aukro natvrdo.
xsc

#42 Příspěvek od xsc »

Ano, to je pravda, ale ještě před měsícem tam tenhle poplatek vůbec nebyl. "Upgradovali"...
nokijec

#43 Příspěvek od nokijec »

Pořád jen pláčete nad poplatky.Na Trhknih.cz je provize 25 procent minimálně 25 Kč.
houmr

#44 Příspěvek od houmr »

A jak to bude s platbou při osobním převzetí ? Pokud i to půjde jedině přes Aukro, tak si to dost dobře nedokážu představit - např. se starším pánem, sběratelem se svým tlačítkovým telefonem se potkáme na dohodnutém místě, pán si převezme ode mne převezme např. nějaký sběratelský předmět a já co ? Budu trnout jestli pak nezapomene potvrdit předání zboží nebo převzetí zapře?

Necelý rok nazpět jsem přes Aukro prodával od koruny nějaké věci z pozůstalosti - cca za 60 korun se vydražil nějaký porcelán a poslal jsem ho Zásilkovnou přes Aukro tou garantovanou platbou. Porcelán jsem odeslal, Aukro prakticky druhý den po mě chtělo provizi a cenu poštovného. Když zboží zákazníkovi dorazilo, zatrhl, že má problém a dále už nijak nereagoval ani přes Aukro ani mailem, ani přes telefon. Po měsíci jsem Aukru psal že zájemce je nekontaktní a chci uvolnit platbu. Odpověd byla, že kontakovali nakupujícího a v brzké době věc vyřeší. Po dalším měsici jsem se dotazoval, kdy peníze uvolní, odpověď , že věc řeší. Když to byly necelé tři měsíce, už jsem dost důrazně požadoval neprodlené uvolnění peněz a zároveň jasné určení pravidel, do kdy musí nakupující dokladovat problém. Až teprve potom jsem peníze dostal, ale o nějaké změně pravidel nevím. Představa, že po dvou měsících budu reklamovat např. u přepravce poškození zboží je z říše sci-fi. proto přes bezpečnou platbu Aukra prodávám jen velmi neochotně.
msar

#45 Příspěvek od msar »

Osobní převzetí po platbě předem si lze nastavit.

Když jsem něco prodával, tak jsem dal tři možnosti platby (na účet, při os. převzetí, Aukro platba) a 99% kupujících volilo Aukro platbu) takže pro mě žádná změna
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“