Samsung SH-222BB DVD/CD/RW

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Samsung SH-222BB DVD/CD/RW

#1 Příspěvek od Celeron »

Po delší době jsem potřeboval načíst nějaký DVD a nic. Zkouším pár dalších, ani si neškrtnou a to jsou pálený na tyhle mechanice. Nebere ani hudební CD ROMy. Náhodou jsem ale zjistil, že malý 8 cm CD-ROMky to některý přečte.
Zapráskaná optika, zkusit vyčistit a nebo rovnou vyhodit? Vše, co jsem zkoušel číst, je na jinejch mašinách čitelný.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hubert_79 »

Jestli máš k dispozici další mechaniku, tak bych to rozebral, vyčistil a bude to buď anebo.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem vnitřek mechaniky vyfoukal stlačeným vzduchem a je to stále stejný. Ta si toho teda moc neodkroutila. :(
Nová klasická vysoká 5,25 prý stojí necelý 400, nemá cenu se s tím víc matlat.
Jirka

rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Takychto nahlych umrti optickych mechanik som videl dost. Pricina je neznama.
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Ale ona není úplně mrtvá, polovinu 80 mm tácků přečte. Trochu paradox, není náhodou na malým průměru větší hustota dat, kde by mělo být čtení náročnější?
Ale novinka. To vyfoukání pomohlo, CD to čte všecky do jednoho jak fabrický, tak u mě pečený. A DVD asi tak 2/3. Nečitelný jsou hlavně DVD-R 1-4x Speed Princo napečený před více než 7 lety.
Jirka

PotPalo

#6 Příspěvek od PotPalo »

Celeron píše:není náhodou na malým průměru větší hustota dat, kde by mělo být čtení náročnější?
Nie. Je to ako klasický nosič, iba obstrihaný na menší priemer, takže menšia kapacita. Väčšie CD môže spôsobovať väčšie vibrácie, takže optika to má náročnejšie na plynulé ostrenie.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Celeron píše: Nečitelný jsou hlavně DVD-R 1-4x Speed Princo napečený před více než 7 lety.
S tím ale u této značky DVD musíš počítat. Vyfoukání je dost velká prasárna. Správně se má otevřít vrchní kryt a vyčistit jen tu čočku pomocí tyčinky do uší a nějakého alkoholu (zbytek potom vypít).
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Vyčištěno velejemným konzumním 96%, zbytek šel do Kofoly poměr 1:3 + 3 kostky ledu a protřepat. První nepomohlo, druhý jó. :lol:
Zítra má přijít nějakej novej LiteOn.
Značka neznačka, ty Princo jsou na jiný mašině s Teac palírnou stále čitelný i když byly pálený na tom rozesraným Samsungovi.
Jirka

PotPalo

#9 Příspěvek od PotPalo »

Mne sa osvedčil výkonný vysávač. Hadicu priamo na optiku, a keď ju to nevytrhne, tak prach z pod nej a celého priestoru určite áno.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“