Oprava pájecí stanice I2C-2SCNi
Moderátor: Moderátoři
Oprava pájecí stanice I2C-2SCNi
Odmotal jsem sekundáry a pustil se do hledání šlusu na primáru. Pustil jsem do toho 5A a hledal kde to přestane topit. Pak jsem začal odmotávat primár, mimochodem je 🤐 vinutý dvěma souběžnými dráty a bez proložení izolací, takže sousední dráty mají proti sobě nejvyšší možný potenciál a jsou těsně u sebe. Po pár závitech jsem našel tuhle dvojici drátů krásně svařenou. Takže izolace, zpětné namotání.
Dnes ráno jsem primár pořádně napustil řídkou PU zalévací hmotou. Snad to trochu zvýší pravděpodobnost, že se to nestane znovu. Odpoledne zkusím otestovat izolační odpor mezi vinutími a pokud to dobře dopadne, budu pokračovat.
ondraN píše:Odvrtat a vyloupat to bylo dost pracné a spousta bordelu.
Mě se celkem bez problémů podařilo na 300W toroidu ten epoxydovej špunt vymáčknout. Vinutí jsem podložil třema prkýnkama po 120 stupních a přes špalík zatlačil zezhora na špunt. Ani to moc nepotřebovalo.
Ale z tý horní strany byl zalitej jen v rovným úseku díry, pokud by to bylo výše, kde se již špunt zvětšuje, tak to nejde. Přes tu omotávací PE nebo spíš PES průhlednou pásku špunt vyjel jak po másle.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!