Komutátorový motor, možnosti napájania
Moderátor: Moderátoři
Komutátorový motor, možnosti napájania
Koho zaujíma, čo vymýšľam, tak pripájam vysvetlenie. Píla má ohoblené zuby (lebo sú z plastu). Motor nie je ako samostatný celok, ale uhlíky drží plastový dekel tej píly. Švagor spálil motor vo svojej píle (RIWALL), ale tie diely sú iné a nejde to nahradiť. Silou-mocou vyrábať Frankenštajna sa kašlem. Zato pasujú zuby na pastorku na zuby z prevodov na reťaz jeho píly (tie sú kovové). Mám niekoľko spodkov z kosačiek, tak ma napadlo skúsiť jeden využiť. Nie že by som nemal čím kosiť, ale prečo neurobiť z odpadu niečo použiteľné. Ale ťahať za sebou kábel, takú kosačku mám (s asynchrónnym motorom s rozbehovým kondenzátorom) a nie je využitá. Sme v bastlírně, tak si hrajme.
Ešte jeden motor mi vystal z ručného kuchyňského mixéru, ktorý má zlomený držiak na nástavce. Ten motor som zvažoval použiť do vyžínača. Ale musel by byť po poprepájaní na 40V, čo bude asi málo. Prevíjať nič nebudem.
- Artaban001
Budeš muset nastavit vhodnou velikost napětí na statoru, abys nepřekročil max povolený proud statorem (buzení přes reostat). Motor se bude chovat úplně jinak a tak budeš muset laborovat z proudem statoru a počítat s tím, že máš jakoby nový motor neznámých parametrů
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě