BUM

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Artaban001

#61 Příspěvek od Artaban001 »

Pamatuju si nějakou rozvalenou skříň od CZE, kde žádný baterie nejsou - max 2 olověný 2Ah monobloky na pomocný start. Jediný, co tam bylo kaput, tak 3 svitkáče v pasívním PFC. Tak jestli ty svitkáče dokázaly vyvinout dost hořlavých plynů, aby jiskra z relé způsobila detonaci uvnitř kontejneru.
CZE - centrální zdroj energie, který dělá z průbězného 3KV vedení všechna potřebná napětí pro činnost nabíjení baterie a chod klimatizace.
matahari

#62 Příspěvek od matahari »

Baterie jsou velmi dobrý kšeft a vyrábět se je snaží kde kdo, jenže tlak na ceny určitě kvalitu nezvyšuje.
Putují přes půl světa, kdy se s nimi kdoví jak zachází a nejspíš při špatné manipulaci dochází k neštěstím i u výrobců.
Další bude nabíjení, kdy se honba za vyšší kapacitou přehání ve využití max. napětí. U telefonů se Li-Pol baterie nabíjí až na 4,45V. Ano, můžou být za tím novější technologie (LiHv - Lipo High voltage), ale ne všichni museli investovat a když takové baterie vyrábí konkurence, tak já musím taky, abych prodal.
Celeron

#63 Příspěvek od Celeron »

ok1hga píše:a hned vedle byl podobný případ . . .

Tak jsem k tomu něco zjistil přímo od výrobce. Bylo to úložiště HES od AERS. Jeden článek z neznámýho důvodu zkrat. První problém od začátku výroby. Naprosto stejný bloky, co se dávaj v koncernu do "lidovejch vozidel". Jen na tý HESce škoda za půl mega.
Elektromobilisti, máte se na co těšit. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PixelOrgy

#64 Příspěvek od PixelOrgy »

ransom píše:Právě jsem byl stahovat pro policajty záznamy z kamer. V úterý dům bouchnul, dnes v noci tam někdo raboval.

Nj, porad jsme na vychode :-D
TAKJAN

#65 Příspěvek od TAKJAN »

Kouknuli jste na MYPOWER co tam vymýšlejí? :D
ok1hga

#66 Příspěvek od ok1hga »

když sem dáš odkaz, můžeme se podívat . . .
TAKJAN

#67 Příspěvek od TAKJAN »

Už jsem dával :D
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Behemot »

DukeNuke píše:A jen tak dodám, že i když je vše uděláno jak má být, nemusí to stačit: https://www.novinky.cz/clanek/krimi-poz ... u-40477780

což málokdy je, co tak vídám poslední dobou instalace a revizní zprávy, tak ty 🤐 futrovat to kriminálu snad rovnou

v lepčím případě se věcí dodělávají v průběhu roku poté, co je to celý v provozu, v horším nikdy, šak razítko to má :roll:
tarantule píše:Napdlo mě, že moch taky bouchnout elektrickej boiler.

Vůbec mě to nepřekvapuje.
Za poslední půlrok, jsem byl osloven, zda bych neprovedl výchozí revizi elektro na 4 FVE.
Nebudu se rozepisovat v jakém bordelu byla provedena elektroinstalace na těch FVE, to by byl román, nicméně jsem s díky odmítl provést VRZ, a odkráčel jsem.
:evil:

poslední dva roky už vídám takový množství zprasenejch instalací a takový zprávy od různejch ksindlů, zpravidla zřejmě exotickejch jmen, už jednou soudně trestanejch apod., že už sem se pokoušel to i řešit - zatím sem se dozvěděl akorát to, že TIČR prej vosvěčení a voprávnění vydává, ale jinak nic nekontroluje a to zas dělá jinej barák, inspektorát práce :lol: takže tipuju, že pokud už je k nečemu dokopu, budou si to přehazovat jak horkej brambor a stane se hovno

tak jako sem teď podával podání na ČOI, kde se křečovitě brání tomu, aby museli začít něco dělat, vohánijou se akorát spotřebitelem a kdesicosi a to i když v zákoně, kerým se zašťitujou, je uvedeno, považte, až v § 2: Česká obchodní inspekce kontroluje fyzické a právnické osoby, které nabízejí, prodávají, dodávají nebo uvádějí na trh výrobky, nabízejí nebo poskytují služby nebo vyvíjejí jinou činnost podle tohoto zákona nebo podle zvláštního právního předpisu, pokud to tento zákon nebo zvláštní právní předpis stanoví. vo spotřebitelu v zákoně prakticky není ani slovo

tendle prasostán je fak zralej na okamžitej restart :roll:
ransom

#69 Příspěvek od ransom »

Dům je už dva týdny stržený.
Sbírka založená na obecním úřadě Šonov byla stopnutá. Škodu v plné výši, včetně nákladů na náhradní bydlení, totiž uhradí pojišťovna.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
makak

#70 Příspěvek od makak »

Tak možná ty pojišťovny by mohla být cesta, jak v tom udělat pořádek, protože jim jde o velký peníze. Prostě by pojištění čehokoliv, kde je fotovoltaika, podmínili předložením platné revize, tu si ve vlastním zájmu nechají skouknout a když tam budou hovadiny, prostě objekt nepojistí. Tipuju, že až vypláznou pár desítek milionů za baráky vypálené fotovoltaikou (nebo elekromobilem v garáži), že na to přijdou sami.
Cowley

#71 Příspěvek od Cowley »

Verdikt: byly to baterky.
Celeron

#72 Příspěvek od Celeron »

U Allianz mi před měsícem navyšovali pojistnou částku na starou pojistku nemovitosti, kde byla pojištěná i FVE. Před 12 lety revizi nechtěli a nechtěli ji ani nyní. Jestli mám baterky (nemám) je nikdy nezajímalo. Dnes montujou FVE s baterkama kámošovi, tak se zeptám, jak je to aktuálně.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tom82

#73 Příspěvek od Tom82 »

buď jak píše makak, nebo pojišťovny půjdou jinou cestou: zvýší pojištění všem a všeho, taková kolektivní solidarita vůči solárníkům a elektromobilistům :)
ransom

#74 Příspěvek od ransom »

Cowley píše:Verdikt: byly to baterky.
Ono to bylo na 99% jasné už druhý nebo třetí den. Teď je to potvrzené oficiálně.
Trochu mě překvapilo, že se k tomu noviny po měsíci vrátily. Asi je to opravdu zajímavá událost.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
EKKAR

#75 Příspěvek od EKKAR »

Protože to skutečně byla TECHNICKÁ ZÁVADA a ne nějakým patlákem odfláknutá instalace. Dokazuje to hlavně jednu extrémně důležitou věc - baterkovej prostor nemůže bejt z bezpečnostních důvodů umístěnej uvnitř vlstní stavby baráku a musí bejt bezpodmínečně dobře odvětrávanej do vnějšího prostoru - podobně jako třeba nádrže na energetický plyny a podobný instalace. Já osobně bych barák s fotovoltaikou a vlastním úložištěm bez stavebně oddělený baterkárny vůbec neschválil ke kolaudaci.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“