Signalizace blinkrů

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nxn

Signalizace blinkrů

#1 Příspěvek od nxn »

Zdravím, v autě u Willyse vždy zapomínám vypínat blinkr. Přemýšlel jsem že bych tam dal jen nějakou ledku... ale to by bylo asi stejné.
Tak si říkám že nějakou piezo "sirénku" na 24V... ale s nějakou rozumnou hlasitostí... nevěděl by někdo o něčem ? Díky za všechny nápady :D
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Ivan_01

#2 Příspěvek od Ivan_01 »

samokmitajúce piezo zapojené medzi žiarovky blinkrov sa dá stlmiť prelepením zvukovodu páskou, kúskom plastelíny, žuvačkou a hi tech riešenie - odporom
pavel16

#3 Příspěvek od pavel16 »

Před časem jsem řešil stejný problém.
V nějakém tuning obchodu na netu jsem našel mechanický dvouhlasý zvonek
určený na blinkry. Jeden hlas jsem z něj amputoval a teď to krásně cinká .
kbulda

#4 Příspěvek od kbulda »

Já jsem použil starší autorelé a jeho kryt upravil tak, že do něj klepe kotvička při odpadu. Zapojil jsem mu jen cívku mezi vývody přepínače blinkrů . Zastrčil jsem ho pod palubní desku a chytil drc páskou. Cvakalo to tak hlučně, že jsem to relé musel obalit kouskem molitanu.
nxn

#5 Příspěvek od nxn »

Tak jsem nakonec obj. piezo s konstantním tónem 3,8kHz... zkusím to... a jestli to bude hrozný tak asi vyzkouším to s tím autorelátkem... :wink: dík za nápady
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Měls objednat ještě můstek, některá pieza nepípají při opačné polaritě, což se při zapojení mezi vývody k blinkrům normálně stane - aby ti to nepípalo jen na jednu stranu.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

No, Hille - myslím že snad trochu pájet umí a nějaký 4 malovýkonový diody "ve skle" (třeba 1N4148) určitě "ze šuplete" vyhrabe. Ale dobrá připomínka, že je potřeba pohlídat, aby na pípák šla furt správná polarita ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
nxn

#8 Příspěvek od nxn »

To jsem si říkal taky že to asi budu muset otáčet grécákem... to snad vyhrabu... možná že i v jednom pouzdře...
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“