Rolovacie koliesko u touchpadu, inštalácia driveru

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
asdf
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od asdf »

Ty to celé spouštíš pod rootem, viď? Aby sis tam něco nenabořil. Co ta barva přesně znamená, nevím, ale divné na tom souboru je to, že ho vlastní root a ne ty. A root ho vlastní proto, že tu dávku install souštíš jako root.
Duvsan

#167 Příspěvek od Duvsan »

Robím správcovské zásahy do systému. Mám stále dávať heslo?
asdf píše:... ale divné na tom souboru je to, že ho vlastní root a ne ty. A root ho vlastní proto, že tu dávku install souštíš jako root.
A to je dobre či zle?
asdf
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od asdf »

Tak jsem trochu pohledal a vypadá to, že světle červenou označuje komprimované soubory. Třeba ty ".zst".

Ta databáze barev se dá vypsat příkazem: dircolors -p
Jen se v tom vyznat.
Duvsan

#169 Příspěvek od Duvsan »

Ináč tiež by som rád vedel, prečo to vo Fujitsu systémovo riešili takto svojsky. Keby ten circular scrolling fungoval ako klasické PS/2, sysdém by ho proste detekoval ako druhú myš, ktorá vie len "točiť kolieskom", ale čo na tom. A nebol by s tým problém.
Duvsan

#170 Příspěvek od Duvsan »

Predbehol si ma. Ďakujem za info. Vieš sa v tom orientovať.
asdf
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od asdf »

Duvsan píše:Robím správcovské zásahy do systému. Mám stále dávať heslo?
asdf píše:... ale divné na tom souboru je to, že ho vlastní root a ne ty. A root ho vlastní proto, že tu dávku install souštíš jako root.
A to je dobre či zle?
To že ho vlastní root, asi tak nevadí. Jen pak někdy (třeba u souborů v adresáři vlastněném rootem) může být problém ten soubor smazat. Ale spíš je riziko dělat vše jako správce. Upíšeš se a problém je na světě. Já používám sudo a vždycky zadádám heslo. Myslím, že se to tak i doporučuje.
Duvsan

#172 Příspěvek od Duvsan »

asdf píše: Upíšeš se a problém je na světě. Já používám sudo a vždycky zadádám heslo. Myslím, že se to tak i doporučuje.

To síce áno, ale ak sa upíšeš a zadáš heslo, v čom sa to vo výsledku líši od správcovského režimu?
asdf
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od asdf »

Duvsan píše:Ináč tiež by som rád vedel, prečo to vo Fujitsu systémovo riešili takto svojsky....
Nevím ale má to rozlišení 12 bitů. To je asi víc než normální kolečko myši. Tak možná proto.
Duvsan

#174 Příspěvek od Duvsan »

Ale vraj sa čísla menia len v hornej polovici bajtu. A na koľko sektorov potrebuješ rozdeliť to koliesko?
asdf
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od asdf »

Duvsan píše:To síce áno, ale ak sa upíšeš a zadáš heslo, v čom sa to vo výsledku líši od správcovského režimu?
To sudo dávám jen u některých příkazů. Je ale pravda, že chyba se dá udělat i s tím sudo.
asdf
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od asdf »

Já jsem ty ovladače zas tak neprolézal, takže nevím, jestli by ovladač normální myši vyhověl. Mně tohle řešení nevadí, ale mrzí mě, že nechtěli dát k dispozici technickou dokumentaci. Ti autoři ovladače si na to prý museli přijít sami. To mi vadí.
Duvsan

#177 Příspěvek od Duvsan »

No to taky. Ešte aby ich nežalovali.

Ináč narážal som na to, že by to šlo natívne v čomkoľvek.

Ale keď už, nešlo by niečo vytiahnuť z driverov pre Windows, prípadne ich preložiť v opačnom smere, tedy späť do zdrojáku? Vraj sa to dá. Asi to nie je nejak príliš rozsiahly projekt.
asdf
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od asdf »

Kdyby to pak šlo kdekoliv, to by bylo prima. To jo.

Prozkoumat ten driver z Windows by šlo, ale je to strašná práce. Pochybuju, že to nějaký nástroj přeloží do C, a číst to v assembleru je opruz. A když už ti kluci přišli na to, jak to zařízení komunikuje (za což je musím pochválit, to jsou fakt dobří), tak asi není moc co v tom driveru hledat.

EDIT: Teď koukám, to je dílo jen Sama Mertense, tak jemu všechna čest.
Naposledy upravil(a) asdf dne 30 čer 2024, 19:19, celkem upraveno 1 x.
Duvsan

#179 Příspěvek od Duvsan »

Teraz už nie. Skôr by bolo zaujímavé môcť použiť ten driver ako taký.
Duvsan

#180 Příspěvek od Duvsan »

asdf píše:EDIT: Teď koukám, to je dílo jen Sama Mertense, tak jemu všechna čest.

Zrejme sa v tom orientuje. Zmapoval digitálnu komunikáciu a z toho to odviedol. Veľa laptopov to koliesko nemá, ale ten jeho Dell zrovna áno. Dnes by mu to už za to asi nestálo.

Nie som programátor, nevidím do toho, ale logicky keď už je to v binárnej podobe, tak v tom snáď také rozdiely byť nemôžu, či je to pre ten OS alebo ten. Musia tam byť isté vzorce a na nich by iste šlo urobiť prekladače. Teda aby šlo binárku z jedného použiť v inom.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“