Rozdíl v 5V z počítače a 5V z nabíječky.
Moderátor: Moderátoři
Rozdíl v 5V z počítače a 5V z nabíječky.
Při napájení počítače 2m dlouhým kabelem všechno funguje jak má. Když to ale zkusím připojit přes nabíječku k mobilu, AS3935 zahlásí při inicializaci chybu. BMP085 se inicializuje dobře. Nabíječek jsem zkusil několik od různých výrobců a s výstupním proudem 0.5A až po 2A, ale všechno se stejným výsledkem. Stejně tak různé kabely.
Podobné problémy jsou s meteostanicí s ESP32. Z počítače všechno OK, ze zdroje naběhne z deseti pokusů tak 1x.
Obě zařízení mají na výstupech ze kterých jsou napájené periferie 100µF a 100nF keramiku.
Může mi někdo vysvětlit, co má USB výstup extra proti nabíječce, že to funguje? Nebo jak to napájení z nabíječky vylepšit aby to fungovalo?
- martinkopp
2) napiš si software sám a nelep to z knihoven postahovaných odkudsi z internetu které tam upli stejní umělci jako jsi ty.
3) na začátku programu dej trochu času než naběhne zdroj.
pak to musí chodit s jakoukoliv normální nabíječkou, bez toho aniž bys přidělával dráty ke kolíku a podobné opičárny.
Na to, abych vymýšlel nový soft nemám. Třeba program pro meteostanici má 1469926 bytů a je z 80 částí.
To je deska, kterou jsem si navrhnul pro tu meteostanici. Ta nestačí?
Stavěl jsem to z tohohle odkazu https://www.pablox.net/index.php?option=com_content&view=article&id=138:detektor-brok-s-obvodom-as3935&catid=20:indiktoy&Itemid=36
A kutilmile - nelituju tě
ok1hga píše:pc má mínus 5V spojený s kolikem na zásuvce, ale nabíječky to nemají . . .
myslím že by mohlo pomoct propojení mínusu nabíječky s PEN kolíkem v zásuvce.
pc má mínus 5V spojený s kolikem na zásuvce, ale nabíječky to nemají . . .
myslím že by mohlo pomoct propojení mínusu nabíječky s PE kolíkem v zásuvce
. . . už je to dobře ?