Vodní katastrofa
Moderátor: Moderátoři
ransom píše:Celeron: Hlavně bacha. Voda z řadu a voda ze studny se NESMÍ potkat ve stejném potrubí. Nesmí to být nikde propojené, ani přes zpětné klapky. Prostě úplně oddělené.
Neboj, na městský a studničním rozvodu mám vedle sebe dva kohoutky s hadičníkem a když je nutnost poslat městskou do studničního rozvodu, tak se propojí 30 cm opletenou hadičkou. Jinak je ta propojka odšroubovaná.
A u vodárny je zase to samý, jen opačná funkce, takže dokonale oddělený.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
ransom píše:Pak asi nemáš keramickou kartuš (stará Myjava tuším byla plastová), nebo je z jiné keramiky. A nebo se nedostal nálev do kartuše.
U té naší po vytažení z kýblu, opláchnutí a namontování valila voda proudem kolem páky i z výtoku, a nedala se ani zastavit. Keramika se v kyselém nálevu úplně rozpadla.
v životě sem neviděl keramickou kartuš
Behemot píše:v životě sem neviděl keramickou kartuš
Chápu, u vás se mejete u litinový pumpy s koženou klapkou.
Jinou než keramickou kartuš ve vodovodní baterii už dnes prakticky nepotkáš.
https://www.slezak-rav.cz/vodovodni-bat ... av/kartuse
Keramický jsou sokly i horní posuvná deska, rozdíly jsou jak píšeš v opláštění a těsnicích "gumičkách" kolem. Ale pořád ještě se dají koupit laciný (hlavně PRCácký a Southkoreácký) xindly, kde z keramiky je jen ta deska nahoře a pod ní je mosaznej sokl se závitama na přívody ...sr71 píše::D tak keramická bývá v kartuších jen ta základna s otvory nebo ne? Takže opláštění kartuše bývá i u keramické varianty plastové.
@Behemot - zajímavý, jednu takovou mám už 25 let nad vanou a nemůžu říct ani půl slova proti jejímu technickýmu stavu ... Ano, budu ji muset vyměnit, ale ne protože by kapala nebo dokonce tekla bokem, ale protože máme silně kalcinovanou vodu a ty úsady z ní už bohužel nejdou všecky dost dobře umejt, takže se nám přestává líbit.
A kutilmile - nelituju tě
-
petrfilipi
Jak může někdo tvrdit, že je strašný sucho a nízko spodní voda, to netuším. Co pamatuju, tak je spodní voda právě nejvejš za posledních cca 50 let, aspoň tedy v našem kraji.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!