Trafo ZVS Dubnica - původ
Moderátor: Moderátoři
Trafo ZVS Dubnica - původ
Označení 2PN 66154.2. Zaujaly mne také uvedené hodnoty sekundárních výstupů. To se tehdy skutečně každé trafo po navinutí měřilo a přesné hodnoty se uvedly v popisu?
(trafo má cca 2kg)
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=80010
Ty hodnoty se získávaly "prototypovou metodou". Nejdřív se navrhlo veškerý zapojení a změřil se nejvyšší možnej odběr. Podle toho se navrhlo trafo, namotal a naimpregnoval se prototyp, ten se změřil pod zatížením a z výsledků měření se určily opravný počty závitů jednotlivejch sekcí. Výslednej navíjecí předpis se ověřil novým návinem a pak se dodržoval údajně s přesností na 1 závit - tím bylo daný, že výstupní napětí sekundárů při dodržení návrhový hodnoty napětí primáru sedělo právě až na ty desetiny voltu. Popis se dělal hromadně na archy, který se potom rozstříhávaly na jednotlivý štítky ... Preciznost výroby jsem si ověřoval na jinejch trafech z Dubnice, konkrétně na typu pro čb televize se sekundárama 17 a 27V - jestli tam byla mezi kusama odchylka desetina voltu, tak to je moc ...Tom82 píše:...Zaujaly mne také uvedené hodnoty sekundárních výstupů. To se tehdy skutečně každé trafo po navinutí měřilo a přesné hodnoty se uvedly v popisu?...
A kutilmile - nelituju tě
A ještě jich bylo asi 6 nebo 7 různejch verzí, některý měly ještě přídavnej sekundár 120V, prostě byl v tom příkladnej komančovskej bordýlek ...ZVUK2000 píše:EKKAR píše: Preciznost výroby jsem si ověřoval na jinejch trafech z Dubnice, konkrétně na typu pro čb televize se sekundárama 17 a 27V - jestli tam byla mezi kusama odchylka desetina voltu, tak to je moc ...
Ty trafa pro ČB TV měla ještě držáky pojistek.
A kutilmile - nelituju tě