Calex C205 - nechladí, kompresor horký

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Encore1106

Calex C205 - nechladí, kompresor horký

#1 Příspěvek od Encore1106 »

Dobrý den,
v garáži mám starou lednici s mrazákem Calex C205 + M45/6845 z roku 1989. Lednice na místě fungovala asi 2 sezóny na chlazení pití k zahradnímu posezení. Pak dva roky stála a letos se ji už nepodařilo nachladit.

Lednička vrčí, kompresor je na dotyk horký, ale ani v lednici, ani mrazáku se teplota ani po dvou hodinách nikam nehnula. Výparník také bez změny teploty.

Než ji definitivně pošlu do sběru nebo nějakému sběrateli na náhradní díly, rád bych ji dal poslední šanci.

Tuší někdo z tohoto popisu, kde by mohl být problém, případně jestli to jde vůbec vyřešit?

Děkuji za odpovědi a přeji hezký den.
vicious

#2 Příspěvek od vicious »

Uniknuté chladivo cez nejakú netesnosť.
Yarda1

#3 Příspěvek od Yarda1 »

Zkusit servisáka co on na to. Jednou jsem v bytě kde nějakou dobu někdo nebydlel zkusil zprovoznit lednici co tam byla s podobným výsledkem. Servisák ji zapnul, začuchal a řekl, že tam byly železné trubičky co zrezavěly a nedá se s tím nic dělat.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Mám rád studené pivo , takže nemám starou chladničku . Nepřestane mne překvapovat , co děláš když ti nenastartuje auto ??
Encore1106

#5 Příspěvek od Encore1106 »

Děkuji za odpovědi, zásah servisního technika, případná výměna kompresoru a plnění, pokud je vůbec možné, předpokládám převýší zůstatkovou cenu lednice, včetně pořízení mladšího modelu. Půjde tedy pryč.

Na studené pivo mám novou ledničku v kuchyni, tohle mohla být doplňková na zahradní párty, aby se nemuselo courat do baráku. Auta mi startují dobře, s nimi si poradím lépe než s lednicí, děkuji za starost BOBOBO :D
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Neber to nátlakově , to jsi jako čekal radu vyměň doutnavku ? Když opravuješ auto .....
Encore1106

#7 Příspěvek od Encore1106 »

Spíš jsem se chtěl ujistit, že může jít pryč, aniž by mi to bylo líto. :D

Jsou to lednice, které měla půlka republiky a věřím, že zlaté české ručičky tohle měly zmáknuté, proto jsem se obrátil na bastlírnu. Ale je to už přes 30 let, chápu, že díly jsou pryč a každý rozumný se takových kousků zbavil, pokud to nemá do muzea nebo jako dekoraci. :D
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Sorry jako , jaké ND ??? Žárovku ?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“