jaká barva LED displeje proti slunci

Základní principy, funkce, rovnice, zapojení - t.j. vše, co byste měli vědět, než se pustíte do praktické realizace elektronického zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bu2520

jaká barva LED displeje proti slunci

#1 Příspěvek od bu2520 »

jaká je nejviditelnější barva led displeje na slunci? Jde mi samozřejmě o čitelnost.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Taková, která spektrálně odpovídá nejvyšší citlivosti lidskýho voka - žlutozelená, doplněná tmavým filtrem s matovou čelní stěnou proti reflexům.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

čili nejbíž tomu bude zelená, to mě napadlo, ale chtěl jsem si to ověřit, dík
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Nebál bych se zkusit ani žlutou, pokud to nebude výslovně pomerančově oranžová. Důležitej je ten tmavej filtr před displejem - funguje úplně stejně jako černě tónovaný čelní sklo CRT bání, tzn. okolní světlo se v něm redukuje 2x, protože musí projít nejdřív zvenku ke stínítku a po odrazu od něj teprve k oku pozorovatele, zatímco "užitečný" světlo vyzářený přímo tím displejem se redukuje jenom jednou. Kdybys někde po svejch skladištních prostorách vyhrabal starej polarizační filtr na CRT moňas, byl by taky použitelnej.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Teorie“