tyristory - doplňkové značení

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samponek

#31 Příspěvek od samponek »

Aha, tak to motaný hubebým drátem je trafo a to tlustý pásovinou= tlumivka, děkuji, nedošlo mě to :)
foxrider

#32 Příspěvek od foxrider »

Artaban001: Dobrý den, mohu-li, rád bych vás poprosil o pomoc. Máme na opravu toto trafo z osobního vozu. Pro řádné odzkoušení po opravě bychom ale potřebovali nějaké detailnější informace, jak je to v reálu připojené. Předpokládám že dole je dvojitý VN primár, a nahoře sekundáry, z toho vpravo vysokonapěťové. Bohužel ani majitel o tom bližšími informacemi taky neoplývá...
Proto bych rád poprosil, neměl byste k tomu cokoliv, jakékoliv bližší informace, popis funkce ale zejména schéma zapojení v tom vagónu ať víme jak toto čudo vlastně zapojit abychom ho mohli řádně vyzkoušet? Zkoušeli jsme to orientačně a pak přepočtem.

Takto to vypadá a označení svorek svorkovnice odpovídá výkresu.

U1 (asi primár) 3000-1000V 50-16²/₃ Hz
Pak tam je nahoře podle štítku U2, U3, U4 (55, 25, 230, tak nějak z hlavy to teď nevím) a ještě vpravo nahoře 2.1, 2.2, 2.3 jsou VN 1000-1500V Stejně to ale podle štítku zrovna nesedí, je to nějak divně psané a něco chybí úplně...

Děkuji moc.
Přílohy
IMG_2098.JPG
IMG_2098.JPG
AdamVarga

#33 Příspěvek od AdamVarga »

Téma zaujímavá no v praxi pužiteľná iba ako kuriazotná vedomosť. I tak by som bol zvedaví ako vyzerá schéma skriňe PULS-DELTA-A

Teda konkrétne hodnoty komutačnej tlmivky obmedzovacej tlmivky a komutačného kondenzátora

V jednom manuále po dvoch dňoch stopovania som v nejakej vypracovanej práci došiel k informácií že Lk = 90uH a Lo = 30uH. Ale Ck som doteraz nezistil..

Aj ku tomu som sa doftípil že pôvodne bloky PULS-DELTA-A bolo 8 bloko zhášacích a hlavných tyristorov, a že zanedlho došlo k úprave na RCT tyristory a už boli len 4 bloky.

Prečo mňa dosť špecificky zaujíma toto ? Chcel by som v podstate replikovať na stole chovanie EDYN22 (teda generátoru impulzov časovej zakladne a aj to čo riadi batyra) a primitívne spraviť aj výkonovú časť na nízke napätie ako demonštráciu na stole.

Len by zaujímali hodnoty pôvodného batyru a pulsu skríň a schémy edynu..

(buď by to napájalo primitíívnu záťaž alebo by som srandovne replikoval cudzobudený motor tým že by som prerušil vinutia vrtačky s univerzálnym motorom a prerušil by som budiace vinutie od kotev a bolo by :D Zaujímavá demonštrácia na stole ako to vlastne funguje)
Odpovědět

Zpět na „Součástky“