Příroda kolem nás
Moderátor: Moderátoři
robos píše:Je pozoruhodné, že rádioamatéri a elektronici si založia na svojom fóre bohato naplnenú sekciu príroda. Rozmýšľam, či aj chovatelia majú na svojom fóre sekciu typu "moje elektrónkové rádio nehraje, poraďte"...
Představuju si třeba diskuzi na eMimino.cz:
"Holky, tak jsem konečně zatočila s poporodní depresí a chtěla bych dodělat ten ekviterm. Čím lisujete Duponty?"
A kutilmile - nelituju tě
Kupodivu jsou i takoví lidé, co si auto jdou koupit do autobazaru či autoprodejny místo do Kauflandu a zemáky nechtějí kupovat v elektroprodejně atd. Ale i od toho je tady pár vláken pro pokecání o tom, jak sere jejich kočka apod., aby nemuseli složitě cvakat na jinou ikonku.PotPalo píše:To si akože registrovaný na 20 fórach, a podľa toho čo ťa zaujíma tam píšeš? Počasie, varenie, elektrotechnika, automobilizmus, hudba, filmy, farby/laky, obuv, atď.
PotPalo píše:To si akože registrovaný na 20 fórach, a podľa toho čo ťa zaujíma tam píšeš? Počasie, varenie, elektrotechnika, automobilizmus, hudba, filmy, farby/laky, obuv, atď. Pre všetko zvlášť fórum. Ale čo keď niekoho zaujíma napríklad čo elektrotechnici varia na obed, alebo akú hudbu počúvajú? To sa nám tie záujmy potom nejako zamotávajú.
Na druhou stranu, pak tu vidím ty kvalifikované rady místních PC expertů a podobně...
A poradíš mi, jaký rozdělovač na 1.2 motor do brouka z roku 1948?
Na druhú stranu, radu o pájkovaní lakovaných drátov acylpyrínom nejako nedokážem stáviť. Aj vzhľadom na môj husákovský ročník a tým pádom trochu skostnatelé myslenie to už skúšať nebudem.
A přitom je to jeden z velice osvědčenejch způsobů, jak pocínovat lakovanej drát včetně těch nejtenčích ve vf lankách. Ale musí to bejt Aspirin ® od fy BAYER, nebo aspoň Acylpirin by SPOFA, na Superpirinu nebo Coldrexu to nejde - protože na ten lak funguje teplem páječky aktivovaná kyselina acetylsalicylová - ta v moderních náhražkách není ...robos píše:Rady a tipy treba zvažovať a triediť. ...
Na druhú stranu, radu o pájkovaní lakovaných drátov acylpyrínom nejako nedokážem stáviť. Aj vzhľadom na môj husákovský ročník a tým pádom trochu skostnatelé myslenie to už skúšať nebudem.
Udělej si na to extra vlákno, kam ti bude možný jmenovitě potvrdit funkčnost.robos píše:->EKKAR
Ak to potvrdia štyria z piatich stomatológov na tomto fóre, začnem k tomu mať dôveru
Další možnost k pocínování lakovanejch drátů je PVC, ale musí to opravdu bejt polyvinylchlorid, ne náhražka. Postup stejnej jako s aspirínem/acylpirínem - nabrat na páječku cín s kalafunou a hrotem s roztavenou pájkou "šmrdlat" po drátu/vf lanku ležícím na tabletě nebo PVC. Podloženej kousek se nataví a začne uvolňovat silně štiplavej dým. Ta kapalina která čmoudí je vlastní "lázeň", která odleptá lak a umožní cínu přilnout.
A dnes mě při kropení něco zašimralo na předloktí...
Letošní prcek! Má tak 6cm a hubený to je jako sirka.
https://photos.app.goo.gl/Uq4gCDJGTpsiM8rm8