Vybavení proudového chrániče a kabelovka.
Moderátor: Moderátoři
Vybavení proudového chrániče a kabelovka.
- pocitujlasku
To, ze providerovi nejde internet, to je normalna vec, ktora s tym nesuvisi. Totiz on ma tiez nejake to privodne istenie a lepsie zariadenia maju "ochranu proti blesku" - ak zdetekuju nejake vyssie napatie na datovych vodicoch, tak proste bud odpoja dany port, alebo sa odpoji rovno cele zariadenie.
Ked som volakedy davno robil u jedneho providera, tak stale po burke sme bud na dialku (ak sa dalo), alebo sme museli ist fyzicky restartnut zariadenie.
- tomasjedno
Jako nejpravděpodobnější vidím příchod napěťové špičky po napájecí síti 230V. Ta vyvolá proudové špičky na odrušovacích kondech a na filtračních kondech napájecích zdrojů (příp. i ochranných varistorech), a ty umějí běžný proudový chránič shodit.robo píše:Moje úvaha je o tom že po metalickém kabelu od netu přijde špička která přes pc, tv atd shodí proudovou ochranu. Je to možné ? Nebo proč dochází k shození proudového chrániče ?
Mírně odbočím: Máte někdo vyzkoušený něco proti krátkodobejm výpadkům v řádu zlomů sekundy. Tady když vypadne elektrika a zkoušej to nahodit, tak dojde v krátkém časovém intervalu k několika probliknutí. Což zrovna moc tej elektronice nesvědčí. U některejch krámů je v počáteční fázi bootování takový výpadek pak fatální. Napadá mě stykač s samopřídržnym kontaktem a ručním zapínáním nebo přes ELKO rele.
rnbw: mám tady tímto způsobem zbořenej sat přijímač Coolstream Link. Nevrtal jsi se něčem takovym? Je nějaká šance na záchranu? Mám ještě k dispozici jeden funkční. Dík za odpověď.
Milan_F: Nejen kvůli tomu jsem si pořídil UPSku. Něco by odchytit měla a spotřebič je stále pod napětím.
- tomasjedno
- monterjirka
Ideálně kombinace A + G
A by měl správně fungovat i tam, kde se objeví DC složka proudu
G znamená, že je zpožděný, že nereaguje na krátké špičky a právě ty vznikají při atmosférickém nebo spínacím přepětí při reakci varistorové ochrany. A tu cpou výrobci spotřebičů na přívod celkem běžně
P.S. některé řady z OEZ jsou "kur**sky" rychlé
- tomasjedno
Kombinace A - klasické zásuvky, G - pc a další s vestavěnou ochranou + ledničky. Tak bych si alespoň já představoval svou instalaci.
6000 - jo, to jsem hned nepochopil
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Lukar píše:Chránič typu G? Určitě na zásuvkové okruhy do bytu NE. Typ A , na obrázku je typ AC, zkratová odolnost 6000 stačí, spíše si myslím (opravte mě, pokud se mýlím) že po síti nebo kabelu přijdou nějaké špičky, přepěťovka případně filtr v zařízení které je za chráničem zareaguje a chránič to vyhodnotí jako poruchu L nebo N proti PE.
tak, v UPSkách je přepěťová vochrana metalické kabeláže přes varistor nebo transily, sice by měla jít proti zemi, ale může špičkově nekde proběhnout proud
cesty Páně, blesku a proudu jsou nevyzpytatelný