Tiskárna Epson L15150

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zdenek-ch

Tiskárna Epson L15150

#1 Příspěvek od zdenek-ch »

Zdravím,
mám tiskárnu Epson L15150. Dnes jsem tiskárnu zapnul, začalo to v ní dělat neuvěřitelný hluk a poté jen svítil bíle displej. Tiskárnu jsem odpojil od proudu a znovu zapojil. Od té doby tiskne velmi zvláštně - jednou vytiskla stranu relativně normálně, další strana je jako by chyběla jedna barva. Při tisku na kontrolu trysek ji vytiskne vždy špatně a při tomto tisku se opět ozývá podivný hluk, který předtím nedělala... jakoby tupé narážení do něčeho.

Tiskárna zároveň i špiní kraje papíru.

Hluk co to dělá:
https://www.youtube.com/watch?v=UkeON9p6pmI

Co s tím může být???
kejki

#2 Příspěvek od kejki »

zdenek-ch

#3 Příspěvek od zdenek-ch »

Obávám se, že problém bude podstatně závažnější. Nikde na netu jsem nic podobného nenašel...:-(
Valdano

#4 Příspěvek od Valdano »

Pošlete ji do servisu.
zdenek-ch

#5 Příspěvek od zdenek-ch »

Zjistil jsem, že díky prodloužené záruce ji záruční lhůta končí letos a že ještě záruce podléhá, takže v pondělí odjíždí na záruční opravu... ale stát se to po záruce, tak nevím...to by bylo asi drahé.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Mě takovejhle rambajz dělala A3 Brother, když podtejkala černá tryska a narostl na ní stalaktit (krápník směrem dolů) a ten potom narážel na hranu vaničky čistící zóny trysek.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
zdenek-ch

#7 Příspěvek od zdenek-ch »

Tahle závada ale nevznikala pomalu ale náhle. Při jednom zapnutí se vozík rozletěl vlevo, kde narazil na konec, ale stále se asi snažil jet dál... byl to hrozný kravál a nepomohlo nic, než odpojit tiskárnu od proudu... a pak už to netisklo dobře vůbec...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Asi to bude podobne ako u HP alebo Canonu - na snimanie pohybu vozika je cez celu sirku natiahnuta priesvitna paska s ciarami. Tie snima snimac na voziku.

Ked to nefunguje (zasvinena paska, nefunkcny snimac), tak vozik plnou rychlostou naraza na koniec.
zdenek-ch

#9 Příspěvek od zdenek-ch »

Valdano píše:Pošlete ji do servisu.

S tímhle servisem nemám moc dobré zkušenosti... měl jsem u nich NB na opravu, byl tam 3x a stále neopravili, i když zaplatit si nechali, jelikož závada se projevovala nepravidelně... šlo o špatné podsvícení - měnili inventor podsvícení, kabely... ale samotné podsvícení je vyměnit nenapadlo. Přitom byla vadná zářivka, nakonec jsem si to opravil sám...
zdenek-ch

#10 Příspěvek od zdenek-ch »

Jinak tiskárna už odjela do servisu vspdata, autorizovaný servis Epsonu. Tak snad to opraví.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“