Je vidět, že jsi asi velký a fundovaný teoretik.
Možnost internetu přes LTE.
Moderátor: Moderátoři
p32 píše:Jeden tady jako obvykle napíše blbosti a ty to jen rozvádíš do dalších nesmyslů. Prostě žádný základ nějaké továrny to nebude. Dá se to aktivovat po stejné sim kartě a vypnout to samé. Na příjem internetu na mobily či NB na místě stačí stlačit blbé tlačítko, to zvládne šestileté děcko (a vypnout také). 12 V (a až 21 V) s větší kapacitou existuje i v Li-ion provedení a kolik asi spotřebuje provoz routru s wifi za 4-5 hodin? Na dovoz jakékoliv baterie a to i té tvojí pro startování lokomotiv lidé vymysleli kupodivu i auta. A celoroční provoz znamená, že to má fungovat kupodivu v létě (horka) i v zimě (mrazy) a ne celoroční stálý zapnutý provoz, ale o tom nikdo nepsal.
Chtěl jsem jen zkušenosti z podobného provozu a od dvou se mi odpovědi dostaly, což mi bohatě pro ty dva laiky stačí, aby věděli, že to i někde jinde funguje.
To by mě zajímalo, jak vzdáleně zapneš LTE router na 4-5 hodin přes SIM kartu, která je v routeru? A když už ho zapneš, tak jak přes ten router zapneš vypnutou kameru? Budu rád, když se od tebe něčemu přiučím.
p32 píše:Ale to nemyslíš vážně, že?Já ti něco musím, Eleman ti něco musí a doktor365 ti taky něco musí? Nedokážeš si přečíst jediný návod s parametrama a všichni ti je musí hlásit?
![]()
Je vidět, že jsi asi velký a fundovaný teoretik.
Klidně Elemana a doktora365 poprosím, aby tady sdělili, jakou spotřebu mají jejich LTE routery, případně kamery a jakou u toho mají baterii a jak často ji musí měnit. Jsme na technickém fóru, tak proč by tu nemohly zaznít konkrétní čísla. Předpokládám, že zde nemluvíš za ně.
DedVseved píše:Děkuji i za to. Předpokládám, že kameru asi sleduješ přes cloud?
Na kameru kouknu když mi přijde upozornění na pohyb přes aplikaci v mobilu. Mám Tapo. Teploměry a vlhkoměry mám ve skleníkách ,venku u tchýně doma, koukám parkrát přes den. Taky přes apku.
@Valdano: Mě to na první nástřel taky vycházelo na 15-20W dohromady, což je na baterky zoufalé, proto to taky sestřelil na 4-5 hodin, když konečně pochopil, že je to nesmysl.
DedVseved píše:@doktor365: Tak to jsem myslel, že máš zahradu někde v kolonii nebo na odlehlém místě, když ji tak hlídáš. Kamera je teda přes cloud a čidla asi posílají hodnoty na nějaký sdílený web.
Ne u babky na zahradě, ale už jí je 85 a nezamyká ,nezavírá. Je strašně důvěřivá ,tak jen takovou hračku kdyby něco. Druhou na dveře ke garáži a dílně. Mám i doma na chodbě přede dveřmi, v práci v dílně
DedVseved píše:Už jsem se podíval a čidla budou na podobném principu jako tohle https://www.aliexpress.com/item/1005004407739605.html
Mám takovéto,
https://vi.aliexpress.com/item/10050047 ... ry_from%3A
Valdano píše:doktor365 zmínil Tapo což je řada TP-LINK cloudových kamer. Je více typů. Používá se k nim Tapo Aplikace. Přes aplikaci se dají přehrávat nahrávky uložené v cloudovém úložišti nebo na microSD kartě, která je přímo v kameře.
jj , doma platím úložiště. V práci a na zahradě používám jen kartu.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich