Odsávačka pro THT-nějaké zkušenosti?
Moderátor: Moderátoři
Odsávačka pro THT-nějaké zkušenosti?
protože poslední dobou potřebuji pro opravy měnit THT součástky z desek s prokovy, přemýšlím o pořízení odsávačky z obrázku. Máte někdo zkušenosti s tím, jak dobře odsaje tenhle typ odsávačky pájku z méně i více těsných prokovů?
Díky.
Základ je používat kvalitní tavidlo. Pokud chceš odsávat bezolovnatej cín, tak je někdy třeba přidat klasickej cín s olovem, aby to šlo odsát. Ucpávání filtrů a vyndávání nádobky s odsátým cínem je kapitola sama pro sebe, ale jde to. Pokud to potřebuješ parkrát za tejden, tak se to dá. Pokud bys to měl mít v ruce každej den několik hodin, tak s tím praštíš o zem. Mám už asi třetí kus (doma, v práci...) a za ty peníze to ujde. Profipřístroje nepořídíš ani za desetinásobek ceny.
Milan_F píše:Jestli to finance dovolí, kup Denona. Tohle je sráč i na občasný použití. Máme to v práci, jen v jiný barvě.
DENNON se měl, saje méně než tendle SOLDER..... Měl sem verzi , šedou z HAdexu a není to stejný jako ten SOLDER..... sice vypadaj stejně, ale stejné nejsou. Tudle černou používám už asi 6 let a je dobrá, jen se s tím musí umět, když se člověk kouká na videa, jak si to všichni pořizujou a neumí s tím dělat je k pláči....
Valdano píše:Co třeba odpájecí stanice na THT HAKKO FR-400. (video)
TA je super, ale úplně jiný cenový level...
O ubastlení vyfukovačky jsem už taky přemýšlel, ale na těch deskách je nejprve nutné pájku odsát a pak až použít vyfukovačku, nebo bude cínový bordel všude
ondraN píše:O ubastlení vyfukovačky jsem už taky přemýšlel, ale na těch deskách je nejprve nutné pájku odsát a pak až použít vyfukovačku, nebo bude cínový bordel všudeAle vadné IO stejně dělám tak, že jim nejdřív amputuji nožičky a pak to už je po jedné v pohodě
Na to je finta jménem Silkal. Po ní se kuličky nikam nepřilepěj. Ale když taháš jednotlivý nohy, tak na to nemusíš mít žádný strojovny, na to ti stačí kloudná ruční odsávačka a mikropájka.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Končím s činností, mohu poskytnout (zachovalou).
Tieto spotrebkové odsávače sú na dve veci. Pre domáce účely nahovno lebo nedokáže to nič urobiť s vrabčákom, a na plošáky je to moc necitlivé a sací výkon stojí tak za dve hovná a na prekované plošáky odsať maximum a teplovzduška. Tá HAKO stanica je super, mal som ju skúšanú funguje parádne krásne. Aj obdoby HAKO 701 474 470 sú super.
Ja vlastním aktuálne Weller DS80 rukovať a je to naj tragickejšia vec na svete. Ergonómia používania je oukej na plošáky aj do vrabčáku sa s ním dostať lahko, ale každý jeho spotrebný komponent je extrémne drahý.
V originále so stanicou k tomu stanica saje akceptovatelne ale slabo, čistiť pri starom cíne treba strašne často, hrot sa rád upcháva a velakrát neostane nič iné ako z neho bordel odvrtať..je to proste tragédia odsávačky, ale na mikro elektriku, s vlastným odsávacím motorom, aj prekované diery jemne a dokonale odsaje, toto je odsávačka na drobnosti, citlivé veci.