Laminovačka, problémy
Moderátor: Moderátoři
Laminovačka, problémy
V poslední době se dějí dva problémy, buď se pro průchodem "pecí" fólie netrefí do výstupního otvoru laminovačky, nebo se dokonce namotá na podávací válec.
To první je rozdělat šest vrutů a zmuchlanec vytáhnout ale to druhý je naprostá pakárna, celá pec s podavačem se musí rozebrat až téměř na prvočinitele a tu fólii z podávacího válce vyřezat nebo vystříhat.
Na A4 to dělá jen tak jeden z 20 kusů, ale na A5 a navštívenkových fóliích čím menší formát, tím častější problém.
Mám nastaveno gramáž 120, papír mezi fóliema je většinou kamcelářskej 80 do laseru. Papír ve fólii do laminovačky strkám zcela rovně bez ohybu a stejně se to občas žvejkne.
Netušíte někdo, kde je problém? Materiál, laminovačka nebo obsluha?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Jezevec, psal jsem, že fólie s papírem do laminovačky jede rovně a zkroucená třeba od namotání do role není. Nevím, co mám teda tím horkovzduchem nahřívat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na mojej sa to stalo, keď dievka po zalaminovyní prístroj hneď vypla... Pomohlo očistenie valcov a nechať ju zapnutú bez papiera/lamina na "horúco" asi pol hodiny aj s tým, aby sa valce otáčali... priehlbina sa zrovnala...
Odvtedy ju používam tak, že po zapnutí - do stavu nahriatia valcov - nechám bežať, kým sa poriadne neprehrejú oba válce a pred vypnutím zas nechávam bežať na studeno až do vychladnutia... odvtedy už spravila cez 500 kusov a bez problémov...